Rudi Stănescu, fost handbalist român care a jucat pentru HC Dobrogea Sud Constanța și la echipa națională a României pe postul de portar, în prezent președintele HC Dobrogea Sud, a eșuat în afaceri, scrie replicaonline.ro.

ANAF l-a încolțit, după ce fostul portar nu și-a mai putut plăti taxele la bugetul de stat. Firma sa, Land Giorgio Sport, este în faliment de anul trecut, iar în 2019, instituția statului a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în valoare de 674.839 lei. Organul de control a emis o decizie de angajare a răspunderii solidare, măsură pe care Stănescu a contestat-o prea târziu, motiv pentru care apelul nu s-a mai judecat. Așa că decizia a rămas definitivă, iar Rudi Stănescu trebuie să se achite de datorii, scrie sursa amintită.

Asociat cu soția, conturi poprite

Rudi Stănescu este asociat, împreună cu soția, în SC Land Giorgio Sport, cu sediul în Năvodari, având domeniu de activitate - jocuri de noroc și slot machine.

În anul 2019, ANAF a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în sumă de 674.839 lei, și s-a dispus măsura indisponibilizării pentru 200 mijloace de tip slot machines, în sensul că societatea nu le poate înstrăina, dar le poate exploata până la achitarea sumelor restanțe.

În luna septembrie 2019, licența i-a fost retrasă de către ONJN, astfel încât societatea nu a mai putut desfășura activitatea aferentă. ANAF a emis o decizie de angajare a răspunderii solidare, măsură pe care Stănescu a contestat-o. Rudi Stănescu a arătat magistraților că nu a achitat taxele către bugetul de stat din cauza situației financiare precare în care se află societatea și că luarea acestor măsuri este abuzivă. Mai mult, Stănescu se afla într-o țară îndepărtată, cu familia, și nu putea folosi cardul bancar, fiindu-i poprite conturile bancare.

Contestația i-a fost respinsă definitiv, însă Rudi Stănescu a pornit un nou război cu ANAF, solicitând magistraților revizuirea hotărârii definitive. A pierdut la Curtea de Apel Constanța, așa că a mers la Curtea Supremă. Rudi Stănescu trebuie să scoată banii din buzunar. În 2020, societatea avea datorii de peste 2 milioane de lei.

Este cetățean de onoare al Constanței

În 2010, pentru serviciile aduse echipei și orașului, precum și pentru comportamentul sportiv exemplar, Stănescu a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Constanța. Rudi Stănescu a debutat la naționala de seniori în 1996. Până pe 15 ianuarie 2012, el a jucat pentru România în 129 de meciuri, în care a înscris și 3 goluri. Fiul său îi calcă pe urme.

Contactat de Playresponsibly, Rudi Stănescu a reacționat: „Foarte mult cancan”.