În urmă cu doar câteva zile, asociația americană de gaming a informat că Georgia este singurul stat din SUA în care pariuri sportive nu sunt legale.

Comisia Senatului pentru Dezvoltare Economică și Turism din Georgia a repetat o propunere de legalizare a pariurilor sportive online, deși perspectivele de aprobare rămân incerte.

Comisia a modificat Legea 237 a Camerei pentru a include legalitatea jocurilor de noroc online până cel târziu la începutul anului 2024 în legislația care nu ar necesita un referendum pentru alegători ca să schimbe Constituția statului.

În timp ce sesiunea legislativă se apropie de sfârșit, parlamentarii au făcut un ultim efort de a legaliza pariurile sportive, ridicând propunerea față de un proiect de lege anterior. Mișcarea vine în condițiile în care proiectele de lege de legalizare atât în ​​Cameră, cât și în Senat nu au trecut înainte de termenul-limită pentru a se muta în camera opusă. Planul este acum în mâinile Senatului: dacă senatorii aprobă măsura, și Camera Reprezentanților va trebui să o aprobe, înainte ca aceasta să devină lege.

În ultimii ani, Georgia a încercat în mod repetat să se alăture celor 33 de state și DC-ului care au legalizat pariurile sportive, dar toate eforturile de extindere a jocurilor de noroc au eșuat de când Loteria de Stat a fost aprobată de alegători, în 1992. În acest an, totuși, există o nouă speranță pentru cauză, întrucât guvernatorul republican Brian Kemp este dispus să semneze un proiect de lege pentru a aduce pariurile sportive în stat.

Asta deși încercările anterioare de a aduna o coaliție câștigătoare au eșuat. Anul acesta, Senatul a votat un plan care ar fi legalizat pariurile sportive, inclusiv cursele de cai, și un alt plan care includea un amendament constituțional.