Înregistrarea unei conversații între fotbaliști care vorbesc despre o „bancă de pariuri” în Dubai este cel mai recent detaliu reieșit din dosarul pariurilor italiene.

Conform unor surse, ar exista un mesaj audio, printre altele, în interiorul stick-ului USB achiziționat de Sediul Poliției La Spezia de la o persoană, văzută ca o persoană informată pe fapte din ancheta procuraturii din Torino axată pe pariuri pe site-uri ilegale.

Acest detaliul este luat în calcul de anchetatori, care lucrează acum la verificarea autenticității acestuia și la stabilirea dacă vocile corespunzătoare dialogului înregistrat (în mod ilicit sau nu) corespund într-adevăr fotbaliștilor în cauză. 

Interogatoriile au început după ce Fabrizio Corona, la începutul lunii octombrie, fost paparazzi a dezvăluit numele primilor trei jucători implicați în anchetă, care ulterior s-au dovedit a fi chiar cercetați: Nicolò Fagioli și Sandro Tonali, ambii găsiți vinovați de Parchetul Federal FIGC, și Nicolò Zaniolo, care însă a negat mereu că a pariat pe fotbal.