Operatorul de pariuri online Baumbet a intrat în insolvență, un pas spre un faliment anunțat, iar datoriile sunt de ordinul milioanelor de lei (3.621.496,69 lei).

La masa credală sunt așteptați toți cei care au de încasat bani de pe urma colaborării cu acest brand.

La fel ca majoritatea operatorilor de pariuri și jocuri de noroc, Baumbet a ales un fost sportiv important să-i facă imagine pe plan intern. 

Cu sediul în Sibiu, Baumbet s-a oprit la numele unui ardelean: ex-internaționalul Ionel Ganea, participant cu naționala de fotbal la EURO 2000.

Insolvența îl ocolește pe Ganea, care are contractul pe altă firmă decât Baum Online SRL.

„Nu mă înscriu la masa credală. Baumbet nu are datorii la mine. Falimentul este la online, nu la firma-mamă (n.r. - SC Baum SRL, cea care deține agențiile terestre)”, a punctat, astăzi, Ganezul, contactat de Playresponsibly.

Doar că, după online, valul falimentelor va mătura și zona agențiilor terestre.

Se va întâmpla după aplicarea legii care impune ca păcănelele, cele care asigură supraviețuirea agențiilor, vor putea rămâne doar cu pariurile sportive, nu și cu sloturile, în orașele cu populație mai mică de 15.000 de oameni.

Ce spunea Ganea la semnarea contractului, în 2018

Stabilit la Făgăraș, oraș care respectă pragul impus de „legea Simonis”, având peste 15.000 de locuitori, Ganea a ales o viață retrasă: crește oi și capre, după cum dezvăluia Gazeta Sporturilor într-un reportaj.

Prezent la Londra, cu ocazia ICE Tottally Gaming 2018, fostul internațional acorda un interviu pentru cititorii unei reviste asimilate pieței jocurilor de noroc, Casino Life & Business Magazine, ocazie cu care își comenta „transferul”.

„Sunt mândru să fiu ambasadorul acestui brand pentru următorii trei ani și am convingerea că vom avea o colaborare frumoasă. BAUM este un brand de tradiție, 100% românesc, construit în România și adresat românilor.

Cu atât mai lăudabil este că acest brand autohton a reușit în timp să depășească granițele țării și să dezvolte operațiuni de mare succes în America Latină și Africa”, afirma Ganezul, la vremea respectivă, pentru sursa citată.