Sezonul falimentelor răsunătoare de pe piața jocurilor de noroc continuă în ritm accelerat cu încă un nume important.

După Manhattan și Baumbet, Sportingbet își pregătește retragerea de pe piața din România.

Operatorul online Sportingbet și-a anunțat afiliații că nu mai acceptă înregistrări începând cu data de 21 martie 2024, adică de mâine.

Schimbările legislative stau la baza deciziei de a închide afacerea, care a devenit nerentabilă, având în vedere taxele tot mai mari care trebuie plătite și garanțiile ce trebuie depuse.

Căderea Sportingbet a fost anticipată de Playresponsibly spre finalul anului trecut, când redacția scria că operatorul a oprit publicitatea.

Mail de informare către afiliați

E-mailul trimis colaboratorilor este semnat de Entain Partners, grupul din care face parte Sportingbet. Este același stil adoptat și de către Baumbet.

„Acest e-mail vă este transmis pentru a vă anunța că actualizăm lista țărilor în care activăm în prezent și, începând cu 21 martie, nu vom mai accepta înregistrări din România. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să contactați managerul de cont. Vă mulțumim pentru înțelegere”, se arată în e-mailul trimis afiliaților, potrivit cazino365.ro.

Sportingbet nu a făcut un alt anunț oficial în legătură în acest sens, astfel că nu se știe data exactă la care se va retrage.

Totuși, un semnal edificator este faptul că societatea nu a mai făcut nicio comunicare/postare pe contul de Facebook în anul 2024, semn că brandul a fost lăsat de izbeliște.

sportings.jpg
sportings.jpg

A fost sponsor la Steaua

Sportingbet activează de mulți ani pe piața din România, însă licența din partea ONJN a primit-o pe 28 noiembrie 2017 și era valabilă 10 ani.

Dreptul de a funcționa a fost înregistrat pe firma Entain (Romania) Limited, cu sediul în Malta, dar cu cod de identificare pe teritoriul României. Deține pariuri în cotă fixă și cazinou.

entain.jpg
entain.jpg

La câteva luni după ce a primit licența din partea ONJN, Sportingbet a încercat să dea o lovitură de imagine și a semnat un contract de sponsorizare cu CFR Cluj. În trecut, Sportingbet a mai sponsorizat și Steaua (2009-2011). 

Sportingbet a luat naștere în 1997, la Londra. Face parte din grupul Entain, în care se mai află și alte nume cunoscute din domeniul jocurilor de noroc: Bwin, PartyPoker, Ladbrokes, Coral și Gamebookers.

Pe urmele celor de la Baumbet

Sportingbet nu este primul nume cunoscut care se retrage în acest an. La finalul lunii februarie, Baumbet și-a informat afiliații că părăsește România din cauza schimbărilor legislative recente și introducerii de noi taxe.

În acest moment, platforma Baumbet nu mai poate fi accesată. Și cazinoul online Manhattan și-a oprit activitatea recent, după ce a rămas fără licență din partea ONJN.

Astfel, numărul companiilor cu licență clasa I ar urma să se restrângă la 31, după ce, la un moment dat, erau 34, dacă le socotim și pe Manhattan și pe Baumbet.

Redacția a căutat să confirme informația. Iată dialogul rezultat pe chatul operatorului.

chatulsporting.jpg
chatulsporting.jpg

Playresponsibly a trimis și un mail către Sportingbet în care a întrebat compania despre planurile de viitor, dar încă nu am primit un răspuns.