Ex-handbalistul Rudi Stănescu, fost internațional român care a jucat pentru formația HC Dobrogea Sud Constanța, este hăituit de ANAF, după ce fostul portar nu și-a mai putut plăti taxele la Bugetul de stat.

Firma sa, Land Giorgio Sport, este în faliment de anul trecut, iar în 2019, ANAF a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către Bugetul de stat pentru trimestrul III al anului respectiv, în valoare de 674.839 lei, scrie replicaonline.

Fostul sportiv a folosit și ultima cale de atac pe care o avea, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Rudi Stănescu este asociat, împreună cu soția sa, în SC Land Giorgio Sport, cu sediul în Năvodari, având domeniu de activitate - jocuri de noroc și slot machines.

În anul 2019, ANAF a dispus măsura indisponibilizării pentru 200 mijloace de tip slot machines, în sensul că societatea nu le poate înstrăina, dar le poate exploata până la achitarea sumelor restanțe.

Totodată, s-a mai constatat faptul că taxele anuale pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, în sumă de 579.067 lei, pentru perioada de raportare 02/2019, precum și taxa de viciu pentru jocurile de noroc caracteristice slot machines aferente perioadei 08/2019, în sumă de 91.812 lei, nu au fost achitate.

Legea spune că, în cazul în care o societate care are ca domeniu de activitatea-jocuri de noroc și slot machines - nu achită taxa de autorizare de jocuri de noroc pe un singur trimestru - îi este retrasă licența.

În luna septembrie 2019, licența i-a fost retrasă de către ONJN, astfel încât societatea nu a mai putut desfășura activitatea aferentă. ANAF a emis o decizie de angajare a răspunderii solidare, măsură pe care Stănescu a contestat-o.

Rudi Stănescu a arătat magistraților că nu a achitat taxele către bugetul de stat din cauza situației financiare precare în care se află societatea și că luarea acestor măsuri este abuzivă întrucât nu a avut cunoștință de aceasta.