Potrivit Finanțelor, sunt din ce în ce mai puține aparate de slot și cazinouri în Republica Cehă, potrivit Finanțelor. În prezent, în această țară sunt înregistrate 800, cu 10% mai puține decât acum 10 ani. Un motiv este legea din 2017 conform căreia orașele și municipalitățile pot interzice jocurile de noroc. Cel puțin 700 de localități au optat pentru această posibilitate. De asemenea, după punerea în aplicare a legii, aparatele de slot au fost interzise în baruri și în restaurante.

Potrivit guvernului, aproape o jumătate de milion de oameni au un comportament problematic în ceea ce privește jocurile de noroc și cel puțin 100.000 de jucători sunt expuși unui risc foarte mare de dependență.

Ofertele de jocuri online contribuie și ele la închiderea sălilor de sloturi. Gabriela Krušinová, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Finanțe, a declarat zilele trecute că guvernul se gândește la schimbarea legii jocurilor de noroc.

„Noul proiect de modificare a fost creat pe baza recomandărilor cercetătorilor în dependență. Se face o distincție conform gradul de risc al jocurilor. Iar jocurile de noroc online reprezintă un risc mai mare decât cel în ​​sala de jocuri și cazinouri”, spune reprezentanta Finanțelor.

Potrivit Ministerului de Finanțe, reprezentanții partidelor guvernamentale se vor întâlni în zilele următoare pentru a discuta proiectul și a iniția modificări ale legii.

Deși în Republica Cehă există din ce în ce mai puține săli de jocuri și cazinouri, veniturile din impozite din jocurile de noroc au crescut în ultimul an.

17 miliarde de coroane (727 milioane de euro) au intrat în conturile statului, cu o treime mai mult față de 2021. O parte din încasările beneficiază și municipalitățile respective.

„Fondurile de impozitare a jocurilor de noroc sunt distribuite printr-un mecanism de redistribuire. Dacă un oraș sau un județ nu a emis o ordonanță de interzicere a cazinourilor și există o astfel de facilitate la nivel local, atunci o anumită sumă intră în buget”.

În special, locurile cu aparate de slot primesc 65% din veniturile lor fiscale. Pentru toate celelalte tipuri de jocuri de noroc, proporția este de 30%.