În primul trimestru al anului 2023, IBIA (International Betting Integrity Association), Asociația Internațională de Integritate a Pariurilor, a raportat 40 de incidente catalogate drept pariuri suspecte (matchfixing) identificate de membrii săi, reprezentând peste 137 de miliarde de dolari în venituri din pariuri sportive.

Fotbalul a avut cele mai multe rapoarte la nivel global. Cele 15 dosare reprezintă 38% dintre toate rapoartele identificate în T1. Cele 12 rapoarte de tenis raportate în T1 2023 reprezintă o scădere de peste 50% față de media trimestrială din 2022.

Spania e oaia neagră

Spania este țara cu cel mai mare număr de rapoarte în primul trimestru. Cele 8 rapoarte privind evenimentele sportive din Spania echivalează cu numărul total de rapoarte despre evenimentele spaniole pentru tot anul 2022.

Raportul trimestrului I al IBIA subliniază, de asemenea, importanța stabilirii de soluții eficiente de integritate în America Latină, în special în Brazilia, și rolul semnificativ pe care operatorii reglementați ai IBIA îl joacă în identificarea și descurajarea potențialelor manipulări.

Khalid Ali, CEO al IBIA, a declarat: „Rețeaua de monitorizare și alertă a IBIA oferă cea mai cuprinzătoare, robustă și detaliată informații despre activitățile de pariuri suspecte la nivel global.

Folosește date detaliate ale contului clienților care sunt disponibile numai pentru IBIA și membrii săi și acoperă aproape 50% din toate pariurile online comerciale reglementate.

Prin valorificarea acestor active colective, suntem capabili să implementăm un scut de protecție în jurul operatorilor IBIA, ceea ce duce la mai puține încercări de a mitui membrii noștri decât cei care nu sunt membri”.