Guvernul Ecuadorului a anunțat recent aplicarea impozitului unic pe venit, cu o cotă de 15%, operatorilor de predicții sportive cu sediul în țară sau în afara țării.

Internal Revenue Service (ERI), instituția responsabilă cu colectarea impozitelor a statului, a raportat într-un comunicat că, începând de pe 1 iulie, impozitul unic pe venitul primit va fi implementat în Ecuador.

Această prevedere are la bază Decretul Organic Lege pentru Consolidarea Economiei Familiale, care este în vigoare din 20 iunie a anului trecut.

Administrația fiscală a adăugat că impozitul unic pe venit impozitează veniturile primite de operatorii de predicții sportive, atât rezidenți, cât și nerezidenți, cu o cotă de 15%.

„Operatorii pot scădea din veniturile menționate premiile plătite”, dar asupra cărora trebuie să fi făcut respectiva reținere la sursă.

De asemenea, s-a subliniat că „premiile jucătorilor sunt impozitate și cu 15% din impozitul pe venit, care va fi reținut și plătit la trezorerie de către operatorii de predicții sportive”.

Reglementările consideră că operatorii cu sediul în țară trebuie să declare taxa în perioadele stabilite de lege.

În cazul în care aceste firme au sediul în străinătate, ele trebuie să desemneze un reprezentant care să efectueze procedurile fiscale.