Guvernul elen a încasat la buget 272,92 milioane euro de la operatori și de la pasionații de jocuri de nonoroc, comparativ cu 169,46 milioane euro în perioada corespunzătoare din 2021 (ianuarie-mai).

Creșterea veniturilor fiscale a fost rezultatul creșterii venitului brut, ca urmare a redeschiderii cazinourilor terestre și a ridicării măsurilor anti-coronavirus, pe de o parte, dar și a schimbării modalităților de impozitare a câștigurilor jucătorilor din jocurile de noroc online. De asemenea, taxa de jocuri de noroc a fost crescută și pentru cazinouri.
 
În total, Ministerul Finanțelor a încasat taxa operatorilor (excluzând impozitarea jucătorilor) pentru primele 5 luni ale anului egală cu 182,16 milioane euro, față de 134,51 milioane euro în perioada corespunzătoare din 2021.

Au schimbat impozitele

Veniturile din impozitarea câștigurilor jucătorilor online au crescut și ele. Piața online a înregistrat o creștere mică, de 3,8%, a cifrei de afaceri, dar veniturile brute au scăzut cu 16,8%: de la 336,66 milioane de euro în primele cinci luni din 2021, anul acesta s-au situat la 280,16 milioane de euro.
 
Această scădere poate fi atribuită creșterii randamentelor pentru jucători. Asta se traduce astfel: companiile de jocuri de noroc online au plătit mai multe câștiguri jucătorilor decât în ​​2021, care, la rândul lor, au plătit mai multe taxe.