Google a anunţat planuri de extindere a suportului pentru jocuri cu bani reali (RMG) în Play Store, începând cu India, Brazilia şi Mexic în iunie, urmate de alte ţări, scrie Tech Crunch.

Măsura implică permiterea unei game mai largi de aplicaţii RMG, inclusiv cele legale, dar nereglementate în prezent. Google explorează, de asemenea, un nou model de taxare pentru servicii în cazul abonamentelor şi achiziţiilor în aplicaţie, în colaborare cu dezvoltatorii.

Compania îşi propune să reflecte economia unică şi diferitele modele de câştiguri din industria de jocuri. Politica actualizată va afecta aplicaţiile RMG, prelungind perioadele de graţie pentru aplicaţiile pilot până la 30 iunie.

De asemenea, Google intenţionează să introducă politici detaliate, incluzând limite de vârstă şi restricţii geografice, în lunile următoare. Noua taxă de serviciu pentru aplicaţiile RMG este semnificativă pentru veniturile Google Play Store în contextul presiunilor la nivel global pentru a permite dezvoltatorilor să utilizeze metode alternative de plată.

Această iniţiativă urmează eforturile Google din 2021 de a include aplicaţii RMG, un pilot din 2022 în India pentru jocuri de tip daily fantasy sport (DFS) şi Rummy, dar şi un pilot similar în Mexic, ambele prelungite până la 30 iunie 2023.