Subectul zilei în lumea politică este anunțata candidatură a lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 și președintele Partidului Umanist Social-Liberal (PUSL), la funcția de edil-șef al Capitalei.

Candidatură blocată temporar de ANI, care a descoperit că Piedone și-a plasat ginerele într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale, fapt care îl face incompatibil.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că a descoperit un conflict de interese administrativ care-l vizează pe primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Acesta a semnat decizia de numire a ginerelui său, Andrei Bogdan Șerban, într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale, „uitând” că legea îi interzice așa ceva.

ANI precizează că primarul Sectorului 5 a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază.

ANI a precizat: „Popescu Cristian Victor Piedone nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”.

Averea lui Andrei Șerban, ginerele lui Piedone

Ginerele Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, se numește Andrei Bogdan Șerban. Acesta e însurat cu fiica edilului, Ana Șerban (fostă Popescu). Cei doi s-au căsătorit în 2018 și au împreună doi copii.

Din 2020, Andrei Șerban este consilier local la Sectorul 5, din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), fiind ales însă pe lista PSD. Președintele PUSL (partidulețul lui Dan Voiculescu) este Cristian Popescu Piedone, socrul lui Andrei Șerban.

Potrivit declarațiilor de avere pentru anii 2021 și 2022, ultimele disponibile, ginerele primarului a încasat de la stat, anual, în jur de 30.000 de euro. El a fost plătit din trei locuri diferite, la care s-a adăugat indemnizația de consilier local la Sectorul 5.

În declarația de avere care se poate lectura mai jos, 

Descarcă fișierul - Declaratie-de-avere-Serban-Andrei-Bogdan-1.pdf

ginerele lui Piedone susține că a câștigat bani și din pariuri sportive. Mai precis, a ridicat de la Superbet suma de 61.138 de lei.

piedonesuperbet.jpg
piedonesuperbet.jpg