Într-o perioadă în care Planeta geme de căldură sub presiunea celor 40 de grade Celsius care se înregistrează în multe țări europene, Ministerul de Interne și Sport din Renania-Palatinat, un land din sud-vestul Germaniei, a eliberat autorizația pentru organizarea și implementarea loteriei climatice „ClimaClic”.

În calitate de organizator non-profit cu sediul în Offenburg, prima loterie națională pentru climă se angajează pentru a ajuta la un viitor durabil și sigur. Cu ClimaClic, prima loterie germană pentru climă care se va desfășura în toată Republica Federală, populației i se oferă posibilitatea de a contribui la protecția planetei.

Prin participarea la loteria climatică, jucătorul are posibilitatea de a câștiga premii atractive în bani, pe de o parte, și, pe de altă parte, de a contribui la protecția climei cu fiecare bilet de loterie. Cu loteria ClimaClic, clientul decide independent ce proiect de climă durabil să susțină.

În calitate de organizator, ClimaClic gGmbH are acces la un partener cu experiență pe piața loteriei, prin intermediul companiei Burda Direct GmbH, care operează loteria.