Cristian Pascu, „hairstylistul vedetelor” numit în urmă cu două zile la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a fost revocat în această seară din funcția de vicepreședinte. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, informează Digi24.

mopascu
mopascu

 

mopascu1
mopascu1

Informația despre iminenta alungare a lui Pascu de la ONJN, care dădea rău la imaginea Coaliției, se afla și în posesia redacției noastre încă de la prânz, dar nu era confirmată oficial.

Fostul premier Nicolae Ciucă comenta mai devreme, în termeni optimiști, numirea, făcută cu pixul lui Marcel Ciolacu, a frizerului Cristi Pascu la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, mutare prezentată de Playresponsibly în premieră și preluată de alte site-uri fără a fi citată sursa inițială.

Întrebat de Hotnews care au fost argumentele pentru numirea lui Pascu în această funcție, Ciucă a spus că a fost alegerea partidului și a precizat că Pascu are experiență ca antreprenor.

„​Este o propunere care se face pe baza selecției la nivelul resursei umane de la nivel de partid și ținând cont că este membru al filialei sector 6, este un antreprenor, nu are legătură cu jocurile de noroc, ceea ce cred că este un lucru foarte bun, a fost propunerea PNL. 

Nu este în domeniul frizeriilor, am înțeles că are experiență în domeniul afacerilor, are mai multe companii. Este o alegere a PNL, asta este propunerea noastră și în acest moment faptul că a desfășurat activități care i-au adus o anumită recunoaștere în domeniul care profesează cred că este foarte bun”, afirmase, marți, Ciucă, în Parlament.

Surse politice ne-au dezvăluit azi că decidenții politici au mizat și pe faptul că în industrie mai există un Cristian Pascu, președintele unei asociații din domeniul jocurilor de noroc (Asociaţia Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc din România - A.O.P.J.N.R.).

Astfel, pariind pe o confuzie de nume, guvernanții au sperat că frizerul poate trece neobservat. Doar că Playresponsibly a scris de câteva zile despre mutarea care se pregătea, oficializată în Monitorul Oficial de Ziua Păcălelilor.

Rămâne, în urma plecării lui Pascu, întrebarea cu caracter retoric de ce ar veni cineva să lucreze în sistemul public, pe o funcție unde poate încasa între 10.000 și 12.000 de lei pe lună, în condițiile în care la un salon de coafură așa cum are frizerul, banii respectivi se obțin lunar doar din tipsurile lăsate de clienți.