Operatorul de jocuri Française des Jeux (FDJ) a anunțat că a achiziționat 1,12% din acțiunile în circulație ale Kindred de la Veralda Investment, corespunzătoare a 2,4 milioane de acțiuni.

Operatorul francez de jocuri de noroc a depus o ofertă de achiziție a Kindred în ianuarie anul trecut pentru aproximativ 2,6 miliarde de euro, ofertă care a fost acceptată în unanimitate de consiliul de administrație al Kindred și aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară suedeză în februarie.

În timpul Adunării Generale din 15 martie, Kindred și-a modificat statutul „pentru a prevedea dreptul ofertantului de a cumpăra”. Acțiunile nu au putut fi vândute către FDJ la un preț de ofertă mai mare decât cel indicat anterior, de 130 SEK per acțiune.

Pe 18 martie, Veralda a notificat FDJ că va vinde 49% din acțiunile sale, sau 1,12% din acțiunile în circulație ale Kindred, pentru 122,5 SEK per acțiune. FDJ și-a exercitat dreptul de a cumpăra 2,4 milioane de acțiuni.

După cumpărare, FDJ deține 1,12% din acțiunile în circulație ale Kindred, în timp ce angajamentele ferme rămase față de Corvex Management LP, Premier Investissement SAS, Eminence Capital, Nordea și Veralda reprezintă colectiv 26,82% din acțiunile în circulație.

În România, Kindred deține site-ul de jocuri de noroc Unibet.