Jocurile de noroc i-au năruit cariera lui Ionuț-Andrei Mihai (34 de ani), fost junior la FC Național sau Rapid. Înainte să împlinească vârsta majoratului, Mihai înscria pe bandă rulantă în Liga 3 și a prins un transfer la Ceahlăul Piatra Neamț, formație cu care avea să promoveze în primul eșalon. 

CS Alexandria, CS Predeal, Inter Gaz, Ceahlăul, CS Snagov, CS Buftea sunt echipele la care a evoluat Ionuț-Andrei Mihai. De asemenea, 3 selecții a bifat fostul atacant la reprezentativa U17 a României.

Ionuț-Andrei Mihai: ”Am pierdut absolut tot, locuri de muncă, familie”

În prezent, cel care promitea să devină un atacant important al fotbalului românesc este abstinent de o perioadă importantă de timp, și-a întemeiat o familie și duce o viață normală, la care în perioada jocului activ nici nu putea să viseze. Mihai spune că salvarea sa a fost constituită de un centru de recuperare din adicții din România. Asta în timp ce ONJN spune că persoanele cu astfel de probleme nu sunt chiar atât de mulți.

„Am pierdut absolut tot, locuri de muncă, familie. Inițial, am cerut ajutor familiei. După mult timp de căutări, au găsit un centru de recuperare la Bacău și recomand tuturor celor care sunt în pragul disperării să ceară ajutor acolo”, a declarat Ionuț Mihai, într-o intervenție la o emisiune de la RealitateaTV.

10 meciuri a adunat Mihai la Ceahlăul, fără a-și trece vreun gol în cont. 87 de partide și 45 de reușite sunt cifrele lui Ionuț Mihai la nivelul Ligii 3.

A trecut la videochat

În urmă cu aproximativ un an, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru digisport.ro, Mihai povestea ce a ajuns să facă în urma dependenței de jocuri de noroc: „Se auzise că făcusem ceva rău la Ceahlăul și toți se fereau de mine. Am mai jucat la Buftea și din nou la Snagov și m-am lăsat. În 2015, am vrut să revin, am dat probe la Rapid și FC Argeș, dar nu s-a materializat nimic.

Așa că am ales să plec să lucrez in Anglia, dar munca era grea și prost plătită, iar eu aveam nevoie de mulți bani pentru a-mi întreține dependența deja instalată de jocuri de noroc. M-am întors în România și am întrat în lumea videochat-ului și a banilor nemunciți. Câștigam mai bine decât din fotbal, dar în loc să fiu în direct la televizor o dată pe săptămână, eram live în fiecare zi pe un ecran mai mic", își amintea cu un zâmbet amar Mihai.