PokerStars va părăsi Norvegia la sfârșitul acestei luni. Știrea a devenit vizibilă săptămâna trecută, când a fost trimis un e-mail jucătorilor în care aceștia erau informați că, începând de joi, 26 octombrie, serviciile lor online nu vor mai fi disponibile.

Pentru a confirma vestea, PokerIndustry Pro a consemnat o declarație a unui reprezentant Ross, care aparține acum grupului de jocuri de noroc din Europa, Flutter Entertainment. Iar oficialii au recunoscut iminenta retragere de pe piața norvegiană, invocând „motive comerciale” drept declanșator al deciziei.

„Din motive comerciale, am decis să încetăm să oferim produsele noastre rezidenților din Norvegia începând cu 26 octombrie 2023 și ne-am informat clienții în consecință”, a confirmat compania.

Operatorul și-a asigurat clienții că vor păstra în continuare accesul la conturile lor și că fondurile le sunt în siguranță, permițându-li-se retragerile. 

Flutter a avut probleme în Rusia tot din cauza PokerStars, nevoită să achite o amendă de ordinul milioanelor de euro (AICI, subiectul).

Totodată, în România, arată o dezvăluire Playresponsibly, a solicitat, pe o schemă financiară, ajutor de la statul român de ordinul câtorva milioane de euro (AICI, subiectul).