Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Filipine va opri operaţiunile din 175 de firme de jocuri de noroc şi va expulza aproximativ 40.000 de lucrători chinezi, a declarat un oficial al Ministerului Justiţiei, ca parte a unor măsuri împotriva industriei de jocuri online, potrivit CNN.

Sectorul a apărut în Filipine în 2016 şi a crescut foarte mult, deoarece operatorii au profitat de legile liberale ale ţării pentru a viza clienţii din China, unde jocurile de noroc sunt interzise.

La apogeu, operatorii filipinezi de jocuri de noroc offshore, cunoscuţi sub numele POGO, au angajat peste 300.000 de lucrători chinezi, dar pandemia şi taxele mai mari i-au forţat pe mulţi dintre ei să se mute în altă parte.

„Acţiunea a fost declanşată de rapoartele privind crimele, răpirile şi alte infracţiuni comise de cetăţeni chinezi împotriva altor cetăţeni chinezi", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei, Jose Dominic Clavano.

POGO-urile vizate pentru închidere aveau licenţe care fie au expirat, fie au fost revocate, pentru încălcări precum „neplata taxelor guvernamentale”, a precizat Clavano, adăugând că deportarea muncitorilor chinezi va începe luna viitoare.

Guvernul a primit 122,21 milioane de dolari în 2020 din taxele POGO, potrivit Ministerului de Finanţe. Economiştii estimează că sume mult mai mari sunt cheltuite pe taxe, cheltuieli ale lucrătorilor şi închirierea de birouri.

Ambasada Chinei din Manila a anunţat că Beijingul susţine deportarea şi reprimarea infracţiunilor legate de POGO, adăugând că guvernul chinez „se opune cu fermitate şi ia măsuri dure pentru a combate jocurile de noroc".

Firma de consultanţă imobiliară Leechiu Property Consultants estimează că o ieşire completă a industriei POGO ar lăsa vacante 1,05 milioane de metri pătraţi de spaţii de birouri. De asemenea, nu vor mai fi 151 milioane de dolari care reprezintă chiriile anuale.

Sectorul angajează peste 200.000 de chinezi şi aproximativ 111.000 de filipinezi, potrivit datelor Leechiu, care mai estimează că POGO-urile aduc 3,22 miliarde de dolari în economie în fiecare an.