Oferta gigantului francez de gaming Francaise des Jeux pentru achiziția Kindred pentru aproximativ 2,4 miliarde de euro a fost făcută publică astăzi, 19 februarie.

FDJ a oferit 130 SEK pentru fiecare bon de depozit suedez (SDR) al Kindred, care în România se prezintă cu brandul Unibet (casă de pariuri online). Prețul francezilor este cu 24,4% mai mare decât prețul de 104,50 SEK al acțiunilor Kindred, înregistrat la închiderea din 19 ianuarie.

Perioada de acceptare va începe mâine și se va încheia pe 19 noiembrie. Consiliul de Administrație al lui Kindred a recomandat deja, în unanimitate, acționarilor să accepte oferta, în timp ce Consiliul de Administrație al FDJ susține propunerea.

Pe 15 martie, Adunare Generală Extraordinară la Kindred

Autoritatea Suedeză de Supraveghere Financiară (SFSA) are de astăzi pe masă „documentul de ofertă al Grupului FDJ (Paris: FDJ) pentru Grupul Kindred Plc”.

Finalizarea ofertei rămâne supusă aprobărilor de reglementare și achiziționării de către FDJ a cel puțin 90% din capitalul Kindred. Kindred va ține o Adunare Generală Extraordinară pe 15 martie, la a doua convocare, pentru a decide asupra unei modificări a Actului Constitutiv.

Totul pentru a permite implementarea unei proceduri de squeeze-out în cazul în care FDJ dobândește cel puțin 90% din capital.