Invadarea Ucrainei de către Rusia a produs o mobilizare exemplară la nivel mondial. Occidentul a boicotat în masă tot ceea ce înseamnă Rusia: resursele sale (în special gazele naturale), precum și produsele ștanțate cu sigla Moscovei.

Numeroase firme de pe continent și de peste Ocean au decis să se retragă din Rusia, pentru a nu alimenta „mașina de război” a Kremlinului. S-au impus inclusiv sancțiuni de către SUA și la nivelul UE, ajungându-se la cel de-al 11-lea pachet.

Este vorba despre o puternică formă de protest prin care i se transmite Rusiei că lumea civilizată nu este de acord cu războiul nejustificat, de ocupație, pe care l-a declanșat pe 24 februarie 2022 și cu toții, la unison, au decis ca forța militară a lui Putin să nu mai fie finanțată în niciun fel de resurse provenite din Vest.

Superbet și Unibet i-au alungat pe ruși

La nivelul pariurilor sportive, mulți operatori, cu precădere cei care își respectă blazonul, au scos din ofertă competițiile rusești. La case online precum Superbet, condusă mai nou de fratele Ursulei von der Leyen - președinta Comisiei Europene, sau la Unibet nu se poate paria, spre exemplu, pe campionatul de fotbal din Rusia pentru simplul fapt că partidele nu sunt prinse în ofertă.

Ar fi fost contra a ceea ce trâmbițează Vestul, dacă Rusia n-ar fi dispărut și de la pariuri. Nu poți fi anti-Rusia, dar, în același timp, să-i promovezi produsele, decât dacă ești filorus sau dacă ești ahtiat după profit.

Există și excepții, la fel cum unele firme s-au dat cu greu duse de la borcanul cu miere al lui Putin. Un astfel de „spărgător de grevă” de pe piața jocurilor de noroc se numește Get's Bet, care invalidează efortul lumii.

Get's Bet le propune jucătorilor din România pariuri pe campionatul de fotbal din Rusia. 

Redacția a făcut un print screen cu două meciuri din Rusia aflate în oferta LIVE a portalului, imagine surprinsă ieri, 28 mai. Unul dintre evenimente era chiar derby-ul dintre Dinamo Moscova și Lokomotiv Moscova.

rusiagets1.jpg
rusiagets1.jpg

Get's este o casă de pariuri de nivel mediu de la noi. Dar are bani pentru a se face cunoscută.

Compania deținută până deunăzi de omul de afaceri Sandu Ghețu îi are ca vectori de imagine pe Bianca Drăgușanu, pe Marius Lăcătuș și pe Gavrilă Pele Balint, ultimii doi fiind cei care au adus Cupa Campionilor Europei la București prin penalty-urile transformate în finala cu Barcelona.

Site-ul companiei se deschide cu imaginea „Fiarei” și cea a lui „Găboajă”, după cum lesne se poate vedea mai sus.

lacaoferta
lacaoferta

I-o fi marcat fostul mare șeptar stelist două goluri lui Rinat Dasaev în 1990, la 2-0 cu URSS, de la Coppa del Mondo, dar „Lăcă” nu pare deloc a fi un fan al lui Putin, oricât de războinic a fost pe teren, uneori rupând tibiile adversarilor, precum cazul băcăuanul Ardeleanu.

lacabalint.jpg
lacabalint.jpg

Cehii au o platformă pro-Rusia

În plus, noul proprietar al societății, un fond de investiții din Cehia, oficial nu pare a fi orientat pro-Rusia, dar legăturile nu sunt toate la vedere. Ar fi fost de înțeles o atitudine pro-Rusia dacă proprietarul ar fi un maghiar, cunoscută fiind afinitatea dintre guvernul Orban și Putin. Ungaria se opune multor măsuri cu care Europa plănuiește să pedepsească Moscova.

La sfârșitul lunii august, un comunicat de presă anunța că un fond de investiții din Cehia achiziționează o participație de 67% din companiile Get's Bet și Club King care activează piața românească de jocuri de noroc.

Era prima achiziție de acest fel a EMMA Capital în România. EMMA Capital este un holding privat de investiții fondat în 2012 de omul de afaceri Jiří Šmejc.

În ultimii ani, compania s-a focusat pe piețele din Uniunea Europeană, dar este prezent și în alte piețe din Europa și Asia. Fondul investește în retail și companii orientate către clienți. Compania deține Premier Energy, distribuitor și furnizor de gaz natural din România.

Get’s Bet și Club King sunt companii românești de pariuri sportive și cazinouri înființate în 1993, respectiv 2004 de Sandu Ghețu.