Va reveni Curții Europene de Justiție să stabilească dacă norma națională care interzice publicitatea pentru jocurile de noroc constituie o „reglementare tehnică” în sensul Directivei (UE) 2015/1535 a Parlamentului European și a Consiliului.

Directiva prevede o procedură de informare în sectorul reglementărilor tehnice și al normelor referitoare la serviciile societății informaționale, în măsura în care se referă la informații privind jocurile de noroc publicate pe site-ul web al unui operator de jocuri de noroc.
 
Curtea Administrativă Supremă a Lituaniei, în contextul unei proceduri privind un litigiu între o companie cu autorizație regulată pentru desfășurarea de activități de jocuri de noroc online și Autoritatea Națională pentru Jocuri de Noroc, pentru anularea unei sancțiuni pentru încălcarea reglementărilor Republicii Lituania care interzice încurajarea participării la jocuri de noroc prin diseminarea de informații sau efectuarea de acte de convingere sub orice formă și prin orice mijloace, inclusiv evenimente speciale, jocuri de testare, promoții, reduceri, cadouri și stimulente similare gestionate de operatorul de jocuri de noroc însuși, cu scopul de a încuraja participarea în jocuri de noroc sau jocuri la distanță”.
 
În timpul verificării, pe site-ul web al operatorului existau anunțuri precum «Explozie cu vârf de lance, 43 de jocuri noi!», «Slot machine ELK. 25 de jocuri!”, „Cele mai populare jocuri”, „Plăți instantanee. Plăți în secunde!», «Depozite/plăți 24/7. Revolut este aici”, „Alegeți dintre peste 1000 de jocuri de cazinou”, „Experiența, comoditatea, calitatea și inovația ne disting”, „Portalul nostru de jocuri este extrem de convenabil și ușor de utilizat. Complet conceput pentru ca tu să te relaxezi și să te distrezi”, „Jocuri de cazinou de la cei mai buni dezvoltatori”, „Depuneri și plăți rapide” și așa mai departe.
 
Astfel de informații au fost considerate a fi o încălcare a interdicției privind încurajarea participării la jocuri de noroc (articolul 10 alineatul (19) din Legea privind jocurile de noroc). În faza de recurs, judecătorul a concluzionat că departamentul legislativ lituanian nu era obligat să informeze Comisia Europeană, în conformitate cu cerințele Directivei 2015/1535.
 
Prin urmare, judecătorul lituanian consideră că este necesar să sesizeze Curtea de Justiție pentru a clarifica dacă o dispoziție națională precum cea menționată la articolul 10 alineatul (19) din Legea jocurilor de noroc constituie o „reglementare tehnică” în sensul articolului 1(1). 1 litera (f) din Directiva 2015/1535, în măsura în care se referă la informații privind jocurile de noroc publicate pe site-ul unui operator de jocuri de noroc.