Entertainment Expo Arena 2023, ediția cu numărul 15, se încheie astăzi într-o tristețe mormântală. Atmosfera de la standuri a fost și ieri, la fel ca și în ziua de deschidere - cea de marți, de parastas generalizat, în loc de așteptata paranghelie.

„E posibil să fi fost ultima ediție”, ofta în gura mare un operator. Un alt expozant a păstrat tonul trist: „În afară de faptul că ne-am întâlnit, nu s-a întâmplat nimic. Nu s-a semnat niciun contract, pe parcursul celor două zile. Singurii care au mișcat ceva au fost cei de la Maxbet, care aveau de înlocuit niște aparate mai vechi. Oricum, tot noi decontăm ce s-a cheltuit aici. Evenimentul s-a făcut pe banii operatorilor”.

Un operator de talie mică semna în anii trecuți, în 3 zile de expoziție, o medie de 20-25 de contracte, însemnând cumpărări sau închirieri de aparate slot machine. Acum, Guvernul Ciolacu trimite „în plic” mutările pe care ONJN trebuie să le aplice pieței.

Lux și opulență doar la EGT

Neștiind ce jelanie îi așteaptă, la standul Novomatic și-au făcut apariția „șefii cei mari” din Austria. Nu e clar dacă au înțeles ceva, dar cel care le conduce afacerea în România, Adrian Georgescu, n-are zile liniștite.

Singurii care s-au dat în spectacol cu șampanie, Dj și animatoare au fost bulgarii de la EGT, care domină piața păcănelelor din România prin metode doar de ei știute.

Cifrele și realitatea sunt dereroase. În timp ce conducerea ONJN stă pitită prin birouri, industria freamătă: agenții economici sunt amenințați cu taxe exorbitante, situație în care nimeni nu vrea să facă vreo mișcare pe care ulterior s-o regrete. Nimeni nu cumpără, toți ar vrea să vândă.

Domnește incertitudinea privind viitorul unui domeniu care pierde zilnice competiția cu online-ul. Cazinourile și sălile de joc se tot golesc, iar costul aparatelor și echipamentelor a explodat.

Sandu Ghețu, acționar minoritar la Get's Bet - companie căreia îi fac reclamă Bianca Drăgușanu, Marius Lăcătuș și Gabi Balint, în calitate de ambasadori – a tras concluzia, ieri, la Romexpo: „Ne lipsesc coliva și lumânarea”.