Pe parcursul ultimului an, Comisia Federală Elvețiană a Caselor de Jocuri (CFCG) s-a concentrat pe proiectul de acordare a unor noi concesiuni caselor de jocuri de noroc.

Alte activități esențiale au inclus supravegherea unităților de jocuri de noroc de pe teren și online, precum și lupta împotriva jocurilor de noroc ilegale prin blocarea ofertelor ilegale de jocuri de noroc online sau urmărirea penală.

Taxele pe cazinouri au crescut comparativ cu anul precedent: CFCG a putut transfera 364 de milioane de franci către AVS. În ședința sa din 26 iunie 2024, Consiliul Federal a luat act de raportul de activitate.

Proiectul pentru eliberarea de noi concesiuni către casele de jocuri de noroc a fost în centrul activității CFCG în ultimul an. După o examinare atentă a 29 de cereri, Comisia a formulat recomandări în atenția Consiliului Federal, care le-a urmat prin acordarea a 22 de concesii pentru perioada 2025-2044.

Noile concesii au pus bazele unei noi configurații a peisajului cazinourilor din 2025. Faptele și cifrele referitoare la proiectul de 20 de ani sunt prezentate și descrise în raport.

55 de inspecții în 2023

Securitatea în cazinourile elvețiene este un aspect central al inspecțiilor. CFCG a efectuat 55 de inspecții verificând planurile de protecție socială, precum și domenii tehnice precum aparatele de joc și supravegherea video. Rezultatele inspecțiilor au confirmat în general nivelul bun al cazinourilor. Anumite elemente ale activităților de supraveghere și siguranță ale CFCG au fost reprezentate grafic.

364 de milioane de franci în favoarea AVS

Taxele de cazinou ale celor 21 de cazinouri terestre și ale celor 10 cazinouri operate online au fost plătite în Fondul de compensare AVS. În 2023, s-au încasat în total 364 de milioane de franci, cu 12 milioane mai mult decât în ​​anul precedent.

132 de hotărâri penale și blocarea a 467 de oferte de jocuri online

Instrumentele criminalistice moderne sunt indispensabile pentru combaterea și urmărirea penală a jocurilor de noroc ilegale. CFCG și-a înființat, așadar, propria sa secție informatică criminalistică pentru a ține pasul cu evoluțiile tehnice în ceea ce privește obținerea și evaluarea probelor.

Lucrările de rețea în domeniul urmăririi penale s-au dovedit, de asemenea, eficiente. CFCG și-a îndeplinit sarcina de a combate jocurile de noroc ilegale prin adoptarea a 132 de hotărâri penale și blocarea a 467 de oferte de jocuri de noroc ilegale.