Echipa naţională de eFotbal a României, reprezentată de Cosmin Petrescu şi Răzvan Puiu, a reuşit vineri să se califice în optimile Play-Off-ului turneului final FIFAe Nations Series 2023, echivalentul Cupei Mondiale la fotbal.

Cei doi vor juca sâmbătă pentru un loc la Cupa Mondială. La finalul zilei, România s-a clasat pe locul 4 în grupa D, cu 8 puncte.

În faza optimilor, România va întâlni naţionala Germaniei, câştigătoarea grupei B, în dublă manşă. O victorie la general înseamnă calificarea la turneul final.

Dacă pierde duelul cu Germania, naţionala României va evolua în sferturile de finală – second chance, unde va întâlni Norvegia sau Danemarca. Dacă trece de faza sferturilor – second chance, duminică se vor juca meciurile din semifinale, unde se vor decide ultimele echipe calificate.

Rezultatele înregistrate vineri:

România – Anglia 2-4
Suedia – România 3-1
România – Finlanda 2-2
Elveţia – România 0-1

Pentru a ajunge în Play-Off, naţionala României a trecut de două tururi de calificare. În precedenta rundă, cea de Main Stage, România a încheiat pe locul 4 în Grupa A, avansând în optimile de finală şi obţinând ulterior calificarea în Play-Off după dubla cu Scoţia, câştigată cu 6-4 la general.