“Disfuncţiile erectile îi afectează pe cei care pariază”.

Doctorul Cătălina Constantin, psiholog în cadrul clinicii PSY Motion, a declarat că:

"Funcţiile familiei sunt grav afectate, pariorii patologici se implică prea puţin în satisfacerea nevoilor celorlalţi membri ai familiei. Divorţul şi excluderea apar deseori ca o strategie a familiei în încercarea de a face faţă în confruntarea cu dependenţa. Totodată funcţia de socializare este grav afectată, iar dependenţa de jocurile de noroc oferă un sistem de valori distorsionat pentru copii, aceştia având tendinţa de a îi alege ca parteneri pe cei care seamănă cu părinţii. O altă problemă care nu trebuie ignorată este reprezentată de disfuncţiile erectile care îi afectează pe cei care pariază", a spus Constantin.

Cătălina Constatin a afirmat că dependenţa de pariuri poate fi inclusă în categoria bolilor. "Dependenţa de jocurile de noroc afectează grav familiile. Jocul de noroc este o boală, ţine de o problemă de «fabricaţie», nu este un viciu. De multe ori pariurile devin mai importante decât cariera. În fazele avansate ale bolii, jucătorii patologici se împrumută la membrii familiilor, iar când aceştia nu le mai dau bani recurg la cămătari, iar integritatea fizică a lor şi a familiilor este pusă în pericol. Am avut un pacient care era tăiat pe faţă de la ureche până la gură, iar familia a spus că a fost tăiat de un drogat cu o lamă. Când unul dintre parteneri este dependent de pariuri, celălalt are tendinţa de a ascunde lucrurile de restul lumii, practic îl neagă", a completat Constantin.

Cătălina Constantin a afirmat că, în cele mai multe cazuri, pariorii ajung să îşi piardă familiile din cauza acestei boli. "Funcţiile familiei sunt grav afectate, pariorii patologici se implică prea puţin în satisfacerea nevoilor celorlalţi membri ai familiei. Divorţul şi excluderea apar deseori ca o strategie a familiei în încercarea de a face faţă în confruntarea cu dependenţa. Totodată funcţia de socializare este grav afectată, iar dependenţa de jocurile de noroc oferă un sistem de valori distorsionat pentru copii, aceştia având tendinţa de a îi alege ca parteneri pe cei care seamănă cu părinţii. O altă problemă care nu trebuie ignorată este reprezentată de disfuncţiile erectile care îi afectează pe cei care pariază", a adăugat Constantin