Cel mai bun dealer de cazinou din Europa este în 2024 o femeie, Noémie Serra, care a Campionatul European al Crupierilor și premiul de 5.000 de euro. Monegasca a reprezentat Cazinoul Monte-Carlo la competiția organizată la Cazinoul din Venlo (Olanda).

„A fost cu siguranță o experiență profesională, dar mai ales umană. M-a îmbogățit faptul că cunoscut colegi din toată Europa, cu care am interacționat. Când au fost anunțate rezultatele, am simțit o bucurie imensă! A fost o mare satisfacție și, în același timp, o mare surpriză!

Cred că mi-am păstrat calmul și am avut un control bun asupra stresului, ceea ce a însemnat că mi-a făcut mare plăcere la fiecare dintre vizitele mele la masă, iar juriul trebuie să fi simțit asta”, a declarat Noémie pentru portalul GiocoNews.

Cum i-a apărut pasiunea pentru această meserie? „Am crescut cu un tată adoptiv care era și angajat în jocuri, așa că această meserie m-a intrigat încă de când eram mică. De îndată ce am început, am știut că asta este ceea ce vreau să fac cu viața mea.

Punctele pozitive, în opinia mea, sunt contactul cu clienții, căutarea excelenței în stăpânirea jocurilor, adrenalina. Dezavantajele ar fi schimburile eșalonate cu munca de noapte, dar personal prefer acest ritm, și faptul că s-ar putea să am de-a face și cu clienți care sunt puțin dificili, atunci când pierd”.