Faptul că Ionuț-Valeriu Andrei, gorjeanul care ocupă vremelnic funcția de director general al Loteriei Române, fiind propulsat politic în funcție - garantat PSD, iar nu pe criterii de competență, n-a fost ales între cei 11 membri ai Comitetului Executiv al European Lotteries la Congresul de la Sibenik (Croația) i-ar putea determina pe unii să creadă că țara noastră a fost victima jocurilor de culise care au exclus-o de la masa bogaților.

O prezentare obiectivă a situației arată însă că, de fapt, România nu este decât victima propriilor alegeri. Loteria Română a ales să trimită în Croația un personaj numit în funcție pe 7 iulie 2022 (așadar, în ziua votului a împlinit 11 luni de vechime în funcție), în timp ce loteriile naționale serioase s-au prezentat cu experți de calibru în domeniu.

Iată un caz concret. Printre cele 3 femei alese în noul Comitet Executiv al Loteriilor Europene, asociația independentă care reunește loteriile de stat și operatorii europeni de jocuri de noroc angajați să garanteze o ofertă legală și durabilă, se numără italianca Rosangela Robbiani, Product Managing Director al Sisal.

Conform presei peninsulare, Rosangela are în spate 20 de ani de experiență în sectorul loteriei și face parte din echipa de conducere Sisal, fiind responsabilă de dezvoltarea portofoliului de produse al companiei în Italia, dar și în străinătate. Așadar, omul PSD-ului a alergat pe culoar cu o profesionistă veritabilă.

„Sunt extrem de mândră de misiunea care mi-a fost dată de către asociația Loteriilor Europene și entuziasmată de provocările pe care, împreună cu colegii mei, va trebui să le facem față în următorii ani, pentru a face lumea lotteriilor din ce în ce mai digitală”, a comentat Rosangela Robbiani, după ce a primit votul de încredere.

Noul Comitet Executiv al Loteriilor Europene, ales pentru un mandat de doi ani (2023-2025):

Romana Girandon, Președinte & CEO Loterija Slovenije
Olgierd Cieslik, Președintele Consiliului de Administrație Totalizator Sportowy
Jannie Haek, CEO Nationale Loterij
Jésus Huerta, Președinte și CEO Selae
Hansjörg Höltkemeier, CEO Deutsche Klassenlotterie Berlin
Jan Karas, CEO Opap
Jean-Luc Moner-Banet, director general Société De La Loterie De La Suisse Romande
Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij
Stéphane Pallez, Președinte și CEO Fdj
Rosangela Robbiani, Product Managing Director al Sisal S.P.A.
Olli Sarekoski, CEO Veikkaus Oy