Există multe motive și multe moduri în care jocurile de noroc pot deveni o problemă. Iată ce poate pune oamenii în pericol.

 

O problemă a jocurilor de noroc se poate dezvolta din mai multe motive. Pentru mulți, este o activitate distractivă, pentru alții poate deveni o problemă și poate avea un impact negativ asupra calității vieții.

 

Experiența norocoasă de a câștiga, poate chiar o sumă mare, îi poate determina pe oameni să creadă că este ușor și că poți câștiga cu ușurință bani.

De cele mai multe ori începi să joci pentru distracție sau din curiozitate, dar apoi jocul devine o problemă. Adesea persoanele care dezvoltă o problemă de jocuri de noroc se confruntă cu alte dificultăți în viața lor.

Dificultăți care contribuie la punerea lor „în pericol” de a dezvolta o dependență. Încercați să vă gândiți dacă a existat un eveniment sau o situație deosebit de stresantă în viața dvs. care ar putea fi legată de problemele dvs. de jocuri de noroc, de exemplu:

@ Dificultatea la locul de muncă sau schimbarea locurilor de muncă

@ Pierderea unei persoane dragi

@ Probleme cu banii

@ Probleme de sănătate

@ Sentimente de rușine, depresie, anxietate sau stres

@ Pierderea unei relații

Jocurile de noroc cu probleme pot deveni rapid jocuri de noroc patologice, o formă reală de dependență, ca și alte dependențe.

De exemplu, o persoană poate încerca să renunțe, dar se retrage și poate fi dificil să păstreze decizia sau să se lupte pentru a reduce cantitatea de jocuri de noroc.

Deși nu implică utilizarea unei substanțe externe, toate cercetările au arătat că persoanele care au o problemă cu jocurile de noroc pot experimenta răspunsuri similare cu cele care încearcă să nu mai consume droguri:

Dezvoltă toleranță pentru joc (își petrec mai mult timp și / sau bani jucând jocul pentru a obține același efect)

Pierd capacitatea de a menține controlul jocului

Au simptome de sevraj atunci când încearcă să oprească sau să reducă cantitatea de joc