Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Italia are reglementări specifice privind jocurile de noroc. Ghidul de reglementare conceput de guvern este menit să clarifice care sunt măsurile potrivite de utilizat pentru a juca în mod responsabil.

Acest tip de atenție este foarte important, pentru a îmbunătăți abordarea jocului de către fani și pentru a-i face responsabili, de fapt, cu privire la ceea ce este cel mai inteligent mod de a experimenta o experiență distractivă și niciodată compulsivă de joc și de pariuri.

În acest sens, în luna aprilie a fost lansat un proiect de lege din partea unor deputați. Proiectul include înființarea, la Ministerul Economiei și Finanțelor, a unui tabel tehnic denumit „Unitatea de jocuri publice” care prevede colaborarea între experți în psihologie, sociologie, economie compartimentală și cercetarea consumatorilor.

La această masă, pe o perioadă de 6 luni, vor fi identificate intervenții care să promoveze mecanismele de autoexcludere și lupta împotriva dependenței, denumită „împingere blândă”.

Este o expresie a ceea ce guvernul italian încearcă să îmbunătățească relația dintre jucător și jocul de noroc în sine, cu o educație menită să fie trăită această experiență ca distracție, fără a afecta bugetul familiei. 

În acest sens, și operatorii legali au fost implicați, fiind puși în contact pentru a colabora cu autoritățile.