La aproape un an după ce şi-a anunţat revenirea, Entertainment Software Association a anunţat că Electronic Entertainment Expo (E3) din acest an a fost anulat. 

În urma raportului IGN, ESA a emis următoarea declaraţie publică din partea lui Kyle Marsden-Kish, vicepreşedinte global pentru jocuri, ReedPop:

Aceasta a fost o decizie dificilă din cauza întregului efort depus de noi şi partenerii noştri pentru ca acest eveniment să se întâmple, dar a trebuit să facem ceea ce este potrivit pentru industrie şi ceea ce este potrivit pentru E3. Apreciem şi înţelegem că companiile interesate nu ar avea demo-uri jucabile pregătite şi că provocările legate de resurse au făcut ca participarea la E3 în această vară să fie un obstacol pe care nu l-au putut depăşi. Pentru cei care s-au înscris la E3 2023, ne pare rău că nu putem pune vitrina pe care o meritaţi şi la care v-aţi aşteptat de la experienţele evenimentului ReedPop.

Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc între 13 şi 16 iunie la Centrul de Convenţii din Los Angeles şi ar fi fost primul eveniment E3 cu spectatori din 2019.

Evenimentul a mai fost anulat în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19 şi, în timp ce conferinţa s-a desfăşurat online în 2021, evenimentul a fost anulat din nou în 2022.

Vestea anulării evenimentului vine după ce mai multe companii mari din industrie, de la Xbox, Nintendo, PlayStation, Electronic Arts şi, mai recent, Ubisoft, au anunţat că nu vor participa la E3, majoritatea optând să-şi găzduiască fiecare propria conferinţă cu jocurile ce urmează să fie lansate în această toamnă sau în cursul anului următor.