Premierul Marcel Ciolacu a decis destituirea conducerii Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Instituția este condusă de interimarul Silviu Pocora, vicepreședinte cu atribuții de președinte, iar secretar general este Narcis Godeanu.

„Corpul de control a mers la ONJN și au găsit dezastru. Toată conducerea va fi schimbată”, a spus premierul, potrivit stiripesurse. În ședința de guvern de azi va fi adoptată OUG privind jocurile de noroc.

„Adoptăm azi și ordonanța de urgență care reglementează industria pariurilor și păcănelelor, în interesul cetățenilor români. În primul rând, jocurile de noroc nu vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată în România. Vreau să terminăm odată cu situația în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara țării, și chiar în afara Uniunii Europene”, a spus Marcel Ciolacu la ședința de Guvern, ținută joi, 5 octombrie, la Palatul Victoria.

„Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere”

„Apoi, creștem semnificativ taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc și limităm drastic spațiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie. Realitatea ne arată că s-a depășit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie, au stat la masa Guvernului. Acum amenință politicieni și concediază jurnaliști. Cred că este suficient, s-a ajuns mult prea departe”, a continuat premierul.

„Întărim regulile nu doar în zona viciilor, ci și în zona comportamentului incorect. Milioane de români cinstiți își depun și plătesc la timp toate obligațiile la stat. Dar niște smecheri fac afaceri și averi speculând câteva portițe legislative. De aceea, împreună cu Ministerul de Finanțe astăzi închidem aceste portițe”, a spus Ciolacu.

„Modificăm legislația și venim cu amendă din prima în cazul nedepunerii la termen a declarațiilor fiscale. La fel în cazul nerespectării obligațiilor privind funcționarea caselor de marcat. Și tot amendă pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale. Mai mult, cuantumul amenzilor va crește”.

„Am spus că nu voi ezita să lupt împotriva evaziunii fiscale. Și așa vom face. Nu pot exista la nesfârșit oameni corecți care declară și plătesc și șmecheri care nu declară și nu plătesc nimic”.