Un sondaj efectuat pe 1.500 de chilieni a constatat că 50% participă sau au participat la jocuri online, chiar și cei cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

Potrivit sondajului „Juventudes y Juegos”, cinci din zece tineri au participat sau participă la activități de jocuri online în Chile. Studiul, realizat de Superintendencia de Casinos de Juego y el Instituto Nacional de la Juventud (INJUV), analizează datele a 1.515 chilieni cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani.

Jumătate dintre cei intervievați au declarat că au practicat jocuri de noroc, cu o participare mai mare a bărbaților, care reprezintă 58% din total. Este vorba în majoritate de persoane între 20 și 24 de ani (52%), urmate de tineri între 15 și 19 ani, cu 41%.

Sondajul a mai constatat că opt din zece tineri au folosit o platformă de jocuri online sau doar au privit la alți oameni jucând.

Conform rezultatelor, 80% dintre respondenți folosesc platforme legate de industrie, iar dintre aceștia, 89% sunt bărbați. Este vorba de persoane între 15 și 19 ani în 82% din cazuri și același procent corespunde segmentării unui nivel socio-economic ridicat.

Potrivit raportului, aproximativ jumătate folosesc jocurile online „pentru a scăpa de problemele lor”, ceea ce l-a determinat pe directorul național(i) INJUV, Juan Pablo Duhalde Vera, să investigheze problemele de sănătate mintală.

„În programul Let’s Talk about Everything avem un chat de suport psihosocial la care participă profesioniști, unde tinerii care se simt copleșiți de situații legate de jocurile de noroc sau orice altă temă pot vorbi complet liber și anonim”, a spus Duhalde Vera.

Reglementarea jocurilor de noroc online avansează în Senat. Comisia de Economie a Senatului din Chile a susținut o sesiune extraordinară, marți, 16, împreună cu șeful CSJ și subsecretarul Trezoreriei, Heidi Berner.

În calitate de reprezentanți ai Executivului, care a promovat proiectul de reglementare a jocurilor de noroc online pentru a stabili un cadru clar în sector, a fost prezentată propunerea care fusese deja aprobată la sfârșitul lunii decembrie de Camera Deputaților.