Țările de Jos amendează cu 675.000 de euro pentru publicitate la jocuri online fără licență.

Red Ridge Marketing a fost „arsă” la buzunar cu 675.000 EUR pentru reclamă la jocurile de noroc online ilegale. Compania a fost anterior obligată să plătească o penalizare pentru a se asigura că va opri publicitatea pentru jocurile de noroc fără licență. Red Ridge nu și-a încetat operațiunile și a fost sancționată.

Pe diverse site-uri web, Red Ridge există declarații neglijente și înșelătoare despre cazinourile online fără licență pe teritoriu olandez. De exemplu, sunt promovate jocurile și pariurile nelimitate, există expresii negative despre Cruks sau se discută despre „beneficiile” cazinourilor online ilegale pentru tineri. În plus, se pretinde în mod greșit că cazinourile online ilegale pot fi jucate în siguranță deoarece (ar avea) o licență de la autoritățile de reglementare străine.

Până în prezent, Red Ridge nu a răspuns la pedeapsa aplicată. René Jansen, președintele Autorității pentru jocuri de noroc (KSA), a declarat: „Atragem atenția și asupra promotorilor furnizorilor ilegali de jocuri de noroc. Ei trebuie să respecte legea, mai ales când vine vorba de protecția tinerilor adulți. Vom face tot ce putem pentru a opri aceste practici”.

Începând cu 1 aprilie 2021, Autoritatea pentru Jocuri de Noroc (KSA) are noi instrumente pentru a combate licitarea ilegală și companiile care o promovează. Atunci când activitățile ilegale continuă, Autoritatea de Jocuri poate da o indicație furnizorilor de servicii de internet să ia măsurile necesare, cum ar fi ca site-ul să fie inaccesibil.