Autoritatea comună pentru jocuri de noroc a landurilor (GGL) a impus o penalizare de 50.000 EUR furnizorului de jocuri de noroc Red Rhino Limited, deoarece a continuat să ofere jocuri de noroc online ilegale pe teritoriul Germaniei, în ciuda ordinului de interzicere care i-a fost aplicat.

Deși oferta de jocuri de noroc a fost întreruptă pe site-ul platincasino.de, aceasta nu a fost întreruptă pe site-ul cu același nume și cu extensia de domeniu „.com”. O sancțiune mare a fost, de asemenea, impusă unui furnizor de servicii de plată care acționa în legătură cu Red Rhino Limited.

Prin această abordare, GGL semnalează pieței că ia măsuri consecvente împotriva ofertelor de jocuri de noroc online neautorizate și că folosește măsurile administrative de care dispune.

Membru al Consiliului de Administrație, Benjamin Schwanke a declarat: „Măsurile luate de GGL au un efect și observăm o reducere din ce în ce mai mare a ofertelor de jocuri de noroc online neautorizate”.

Ronald Benter, coleg de Comitet Executiv cu Schwanke, a îndemnat: „Consumatorii ar trebui să se asigure că folosesc numai servicii legale de jocuri de noroc online, deoarece măsurile legale stricte de protecție a jucătorilor sunt supravegheate de GGL”.

Toți furnizorii autorizați sunt enumerați în „lista albă” oficială, care poate fi accesată la www.gluecksspiel-behoerde.de. Pentru a le permite consumatorilor să recunoască ușor ofertele legale de jocuri de noroc pe internet, GGL oferă „Sigiliul de testare și aprobare GGL” furnizorilor autorizați și supravegheați de autoritate.