34 de euro este cheltuiala familiei italiene pentru sloturi, jocuri și pariuri. Mai puțin în sud, mai mult în suburbii

Cheltuielile medii ale italienilor pentru jocurile de noroc au înregistrat o scădere de 27% în ultimii doi ani. În 2021, fiecare familie a cheltuit în medie 34,2 euro pe an pentru a-și încerca norocul sau 2,85 euro pe lună, arată cel mai recent sondaj ISTAT privind obiceiurile de cheltuieli ale italienilor.

Datele ISTAT, spre deosebire de cele ale multor alte sondaje independente, se referă la informațiile colectate în două tehnici diferite: interviul direct și un document completat de familie.

Începând din 2014, ancheta de cheltuieli înlocuiește sondajul anterior de consum, realizat în perioada 1997-2013. Datele se referă la cheltuielile reale și comportamentul de cheltuieli al gospodăriilor rezidente în Italia.

Sondajul are ca obiect toate cheltuielile efectuate de familiile rezidente pentru achiziționarea de bunuri și servicii destinate consumului familiei (inclusiv autoconsum, chirie și cadouri).

În ceea ce privește jocul, se face referire la toate activitățile de jocuri de noroc. Datele în cauză, împărțite pe an și pe zonă geografică, permit urmărirea unei secțiuni transversale a comportamentului și cu referire la locul de reședință.

În ultimii doi ani, 2020 și 2021, cheltuielile sunt condiționate de suspendarea activităților de colectare a jocurilor „terestre” ca urmare a restricțiilor aplicate din cauza urgenței COVID 19.

În acest sens, cheltuielile medii lunare, la nivel național, înregistrează o scădere de peste 27% față de cifra din 2019. Cifrele oferă informații despre obiceiurile italienilor și abordarea lor asupra jocului: se joacă mult mai mult în Sud decât în ​​Nord.

În Sud, cheltuiala medie lunară pentru jocurile de noroc este chiar mai mică decât media națională (2,31 față de 2,66 euro), iar în insule, cheltuielile lunare se înjumătățesc față de acum doi ani.

Cei care joacă cel mai mult sunt locuitorii din centrul Italiei, cu puțin sub 40 de euro pe an. Mai mulți bani se cheltuiesc pe sloturi și pariuri în suburbiile marilor orașe (peste 50.000 de locuitori) și mai puțini în centrele urbane cu mai puțin de 50.000 de locuitori.