Datele din ultimul raport al Autorității Daneze pentru Jocuri de Noroc arată că fiecare cetățean din această țară cu vârsta de peste 18 ani a cheltuit în medie 2.350 DKK (316 euro) pe jocuri de noroc în 2022.

Peste jumătate din consum provine de la canalele online. Cu un consum mediu de jocuri de noroc de 2.350 DKK, Danemarca a ocupat locul 12 în Europa în ierarhia cheltuielilor pe jocuri de noroc în anul trecut.

În comparație cu țările nordice, Danemarca este țara care a cheltuit cei mai puțini bani pe jocuri de noroc.

În 2022, 60% din toate jocurile de noroc din Danemarca au provenit de pe canale online și au fost jucate pe computere, smartphone-uri și tablete. Acest lucru plasează Danemarca pe locul 4 în rândul țărilor europene.

Online-ul și-a tras partea leului

„Chiar dacă majoritatea jocurilor de noroc ale danezilor se desfășoară online, Autoritatea Daneză pentru Jocuri de Noroc încă supraveghează piața jocurilor de noroc fizice în cazinouri, săli și chioșcuri”, a declarat Anders Dorph, directorul Autorității Daneze pentru Jocuri de Noroc.

Odată cu dezvoltarea tehnologică generală, nu este surprinzător faptul că procentul de jocuri care sunt „consumate” online a crescut în ultimii ani.

Cifrele provin din raportul Autorității Daneze pentru Jocuri de Noroc „Piața jocurilor în cifre 2022”. În raportul care este publicat în fiecare an, Autoritatea colectează o serie de date-cheie pentru piața daneză a jocurilor de noroc.

De exemplu, putem vedea ce jocuri sunt jucate cel mai mult, câte sunt înscrise în registrul de autoexcludere ROFUS și astfel și câți bani cheltuiesc danezii pe jocuri de noroc.

O statistică inexistentă la nivel de ONJN, autoritatea românească a jocurilor de noroc. Specialiștii consultați de Playresponsibly susțin că banii pentru distracții și/sau vicii nu trebuie să depășească 10% din coșul zilnic de consum al unui cetățean.