O casă de pe coasta de sud a Angliei este centrul unei povești în Daily Mail. Totul a început în 1915, când jucătorul de poker englez Percy Allen, folosind 500 de lire câștigate la masa de joc, a achiziționat o casă de vacanță din cărămidă roșie în Sandbanks, Dorset.

La acea vreme, zona era în mare parte populată de colibe din lemn, dar, de-a lungul timpului, Sandbanks a devenit o zonă bogată de-a lungul coastei de sud a Angliei și chiar a fost numită „Britain’s Palm Beach”.

100 de ani mai târziu, casa este încă deținută de familie, în ciuda numeroaselor oferte, unele de milioane de dolari, primite pentru proprietate. Acel câștig de 500 de lire sterline la poker a creat o casă care valorează acum 5 milioane de lire sterline.

Casa de pe plajă este cunoscută sub numele de East Looe și este încă folosită pentru unele vacanțe de nepoții, strănepoții și stră-strănepoții lui Allen. „Acum, a șasea generație se bucură de ea ca de o casă de vacanță”, a declarat istoricul local Jeremy Water pentru Daily Mail. „Casa în sine nu este deosebit de fotogenică, este doar o cutie pătrată de pavaj”, apreciază acesta.

Născut în 1876, Allen și soția sa, Isabelle, locuiau în Westbury-on-Trym, Bristol, unde lucra ca director de tipografie. Cu toate acestea, Daily Mail notează că o mare parte din venitul său provinea din poker. Călătorea adesea la Londra pentru câteva sesiuni de masă. În dolarii de astăzi, cele 500 de lire sterline folosite pentru a cumpăra casa ar valora mai mult de 15.000 de dolari.

Casa este situată în apropiere de Sandbanks Harbour, într-o zonă populară printre dezvoltatori. În ciuda faptului că a primit numeroase oferte de-a lungul anilor, familia a ales să păstreze proprietatea la dispoziția tuturor moștenitorilor jucătorului de poker.

„Soții Allen iubesc această casă și întregii familii îi place să meargă acolo”, a spus Waters. „Au o bucată drăguță de plajă lângă casa lor, unde, datorită construcției de groynes (structuri de protecție a litoralului construite perpendicular pe coasta) au propriul lor golf”.