La concurență cu băncile, farmaciile și cu covrigăriile, casele de pariuri au luat cu asalt zona de la parterul blocurilor din București și de pe cuprinsul țării.

O agenție de pariuri și jocuri de noroc trebuie să respecte anumite reguli, pentru a putea funcționa conform legilor și reglementărilor în vigoare. Există prevederi precise privind distanțele la care pot fi etalate casele de pariuri în spațiul public.

Dar, unii operatori, profitând de lejeritatea cu care sunt tratatați de autorități, se întind mai mult decât le permite plapuma. Ocupă dimensiuni mai mari, din dorința de a se impune vizual mai ușor pe o piață extrem de concurențială.

Autoritățile au trasat, la Articolul 80 din HG 111, condițiile în care pot fi desfășurate casele de pariuri:

„Este permisă expunerea la loc vizibil în cadrul suprafețelor vitrate a afișelor sau a materialelor publicitare în vederea susținerii campaniilor de informare a clienților; suprafața fiecărui material în parte nu va putea depăși 1 metru pătrat, iar suprafața totală 3 metri pătrați”.

Pe adresa redacției a sosit o fotografie cu o agenție Casa Pariurilor, aparținând operatorului Fortuna Entertainment Group (FEG), amplasată pe colțul unui bloc și care nu pare să respecte dimensiunile cerute de autorități, având dimensiunile unui depozit.