Paradisurile fiscale nu mai au căutare pe piața jocurilor de noroc. În România, autoritățile au obligat operatorii să renunțe la înregistrarea companiilor în regiuni precum Malta, Cipru, Gibraltar etc, iar în restul Europei, unde mai sunt acceptate societățile de tip Limited, Dreptul UE prevalează.

O sentință revoluționară pentru UE a fost dată de către Tribunalul Districtual Noord-Holland, care și-a declarat competența de a examina cererea de despăgubire a jucătorilor împotriva unui operator din Malta.

Tribunalul Districtual Noord-Holland a hotărât că are competența de a audia plângerea unui jucător împotriva operatorului N1 Interactive din Malta. Asta deși, de obicei, litigiile legale trebuie introduse în jurisdicția în care se află pârâtul (adică paradisurile fiscale în care jucătorii aveau drepturi limitate).

Totuși, Dreptul UE prevede o excepție pentru pretențiile consumatorilor. N1 Interactive a susținut, fără succes însă, că această excepție nu ar trebui să se aplice în acest caz și a contestat decizia.

Instanța olandeză este de partea autorității olandeze pentru jocuri de noroc (versiunea batavă a ONJN-ului românesc) în ceea ce privește divulgarea amenzii emise operatorului din Malta.

Operatorul LCS Limited din Malta nu a reușit să convingă un judecător olandez că dezvăluirea publică a amenzii impuse de autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Olanda ar avea un impact disproporționat asupra reputației sale.

Potrivit sentinței, interesul publicului de a dezvălui aceste sancțiuni prevalează asupra eventualelor prejudicii suferite de operator.