Folosit ca armă principală în campania Declic de interzicere totală a reclamelor la jocurile de noroc, comediantul clujean Mircea Bravo, un Jerry Seinfeld al Ardealului, a fost în trecut unul dintre câștigătorii primului eveniment PokerStars Romanian YouTubers Challenge. Se întâmpla în decembrie 2016, adică acum mai bine de 6 ani.

Potrivit news.ro, Marea Finală a Vloggerilor, transmisă live, a strâns peste 300.000 de vizualizări pe YouTube, Twitch şi Facebook, astfel că impactul a fost cât se poate de puternic. O reclamă mai bună făcută jocurilor de noroc nici că se putea!

PokerStars Romanian YouTubers Challenge a provocat şapte dintre cei mai populari vloggeri şi comunităţile lor să înveţe şi să joace poker online. Mikey Haş, BRomania, Creative Monkeyz, Mircea Bravo şi fetele de la LikeOne au învăţat primele reguli de joc de la Dan Chişu, regizor şi jucător de poker, apoi au povestit fanilor experienţa avută.

„Pokerul e ca viața”. Acum, e „moartea”

Video-urile produse de fiecare în parte şi adresate comunităţilor lor au transmis şi o parolă pentru intrarea în două tipuri de turneu: un turneu cu intrare gratuită (freeroll) cu un fond de premiere garantat în valoare de 200 de dolari şi unul cu intrarea de doar 1 dolar (1$ buy in) şi un fond de premiere garantat în valoare de 300 de dolari.

După prima etapă de joc, desfăşurată în intervalul 5 - 9 decembrie, vloggerii şi cei 90 de fani căştigători - ultimii nouă jucători rămaşi la masa de poker de la cele două turnee desfăşurate (freeroll şi 1$ buy-in) pe fiecare dintre cele cinci canale de comunicare - au intrat la mesele finale.

Finala Vloggerilor, cu un fond de premiere garantat în valoare de 1.000 de dolari, a fost câştigată de Mircea Bravo, comediant şi entertainer din Cluj Napoca, unul dintre cei mai populari vloggeri din România.

„Pokerul e ca viaţa. Norocul e secundar. Importantă e cartea!”, spunea Mircea Bravo, care acum vede jocurile de noroc ca pe ceva care îl apropie de moarte. În reclama filmată pentru Declic, ardeleanului i se propune să-și vândă un rinichi, pentru a face rost de bani.