În industria jocurilor de noroc încă mișună operatori cărora nu doar concurența ar vrea să le însoțească ieșirea de pe piață cu tradiționala urare „du-te învârtindu-te”!

Sunt branduri obscure, de colțul străzii, care reprezintă un real pericol social și pentru jucători, vezi „cazul Gherla”. Playresponsibly le-a „dezbrăcat” în diferite ocazii și le-a arătat în toată hidoșenia lor.

Baumbet este unul dintre brandurile cu „bube”. Îngropată de probleme privind respectarea regulilor din domeniu, Baum SRL a pus lacătul pe afacere, incapabilă să tot apeleze la jonglerii care s-o scoată deasupra.

Ieri, Baumbet tocmai a anunțat că părăsește piața românească. Este, de fapt, o poveste cu final așteptat: falimentul! Cu taxe noi mărite care s-au suprapus peste crize mai vechi, tragerea obloanelor reprezenta o soluție dificil de ocolit.

Ar mai fi fost varianta vânzării afacerii. Despre Baumbet, în piață se știa de ceva vreme că își căuta cu febrilitate un pețitor. Cum nimeni nu s-a înghesuit s-o ceară de soție, a decis să se fugă singură în lume!

A închis 4 agenții în Făgăraș, acasă la Ionel Ganea

„Totul a început în 1993, cu 15 mașini, o viziune, hotărâre și perseverență. 3 ani mai târziu, număram 100 de dispozitive, apoi a venit 1996, un an care ne-a pus la încercare răbdarea și perseverența”, povestea administatorul companiei, Octavian Manu, în presa industriei.

Era luna mai a anului 2013, iar de atunci, orizontul i s-a tot întunecat lui Manu.

Pe 18 ianuarie 2024, același administrator al societății Baum SRL, cu sediul în Sibiu, semna către la ONJN o informare prin care anunța închiderea unui număr de 72 de agenții terestre în toată țara.

Printre localitățile falimentare, și 4 din Făgăraș, urbea în care s-a născut și în care s-a retras să crească oi și capre ex-fotbalistul Ionel Ganea, cel care încă face reclamă brandului.

Printre locațiile sugrumate, și o unitate din Mehedinți (poziția 45 în tabelul de mai jos), abia prinsă de inspectori cu nereguli în gestiune și trimisă la judecata de azi a Comitetului de Supraveghere.

La ieșirea din scenă, în loc de reverență în amintirea vremurilor în care s-a umplut de bani, Baumbet a făcut „aroganță” în direcția ONJN. Mesajul pare de unul de genul: nu ne amendați și suspendați voi, căci oricum am închis noi, înainte să apucați să ne pedepsiți!

bai1.jpg
bai1.jpg

bai2.jpg
bai2.jpg

bai3.jpg
bai3.jpg

bai4.jpg
bai4.jpg

Playresponsibly a solicitat un punct de vedere de la Baumbet pe marginea anunțatei plecări din piață.