Din august 2022, Autoritatea de Reglementare a Jocurilor de Noroc din Singapore (GRA) a primit aproximativ „50 de rapoarte” legate de activități ilegale de jocuri de noroc la distanță.

Institutul de presă în limba chineză, cu sediul în Singapore, Lianhe Zaobaoche, citând GRA, a declarat că autoritatea a blocat de atunci peste 1.600 de site-uri de jocuri de noroc ilicite și a operat aproximativ 250 de conturi bancare legate de aceste activități, în valoare de „peste 35 de milioane de dolari singaporezi” (26,5 milioane USD).

Raportul a citat, de asemenea, un purtător de cuvânt al Forțelor de Poliție din Singapore care a afirmat că peste 1.000 de persoane au fost arestate în orașul-stat din 2018 până în 2022, pentru că s-ar fi implicat în activități ilicite de jocuri de noroc la distanță. Autoritatea nu a furnizat o defalcare anuală a numărului de arestări.

Ce riscă persoanele care joacă pe site-uri ilegale

Printre cei arestați se numără atât furnizori de servicii de jocuri de noroc ilicite, cât și participanți, se arată în raport, care citează forțele de poliție.

În conformitate cu Legea privind controlul jocurilor de noroc din Singapore, o persoană care plasează pariuri la un furnizor de servicii de jocuri de noroc fără licență poate fi închisă până la șase luni și amendată cu până la 10.000 SGD.

Cei care desfășoară servicii ilegale de jocuri de noroc riscă până la șapte ani de închisoare și o amendă de până la 500.000 de lei.

Singapore Pools, un operator licențiat de loterie și servicii de pariuri sportive din orașul-stat, este autorizat să accepte pariuri online de la utilizatori înregistrați.