ONJN a anunțat astăzi oficial, pe site-ul său, că a lăsat fără licență clasa a II-a un producător de păcănele, este vorba despre firma austriacă Lauda Gaming Technology Gmbh, caz despre care Playresponsibly a scris.

Într-o scrisoare trimisă Oficiului pe 18 decembrie 2023, publicată de redacție sub protecția anonimatului, compania explica faptul că a fost nevoită să renunțe la licență din pricina modificărilor legislative care vizează AWP-urile.

Societatea putea funcționa și în noul an în actuala formulă impusă de guvernanți, având în vedere că doar operatorii clasa I (cei din mediul online) care activează la noi trebuie să dețină sediul social și fiscal în România (Lauda, deținătoare de licență clasa a II-a, avea sediul social în Austria).

Compania Lauda Gaming Technology Gmbh, despre care se zvonește în piață că era o „falangă” a celor de la Novomatic, avea licență de funcționare până pe 31.12.2026, dar și-a anunțat disponibilitatea de a renunța începând cu 31.12.2023 din pricina pierderilor financiare.

Decizia de încetare a valabilității licenței a fost luată de Comitetul de Supraveghere în ședința de pe 16 ianuarie, dar a fost postată abia astăzi, 19 februarie, după ce au fost duse la îndeplinire procedurile prin care a fost înștiințată oficial firma vizată.

lauda.jpg
lauda.jpg