Războiul împotriva jocurilor online „dot com” continuă în Australia: încă 12 site-uri au fost închise. Lupta împotriva jocurilor online neautorizate în țara în care este oferit este fără granițe.

În acest sens, în Australia există 785 de site-uri de jocuri neautorizate care au fost blocate de ACMA, Autoritatea Australiană pentru Comunicații și Media, din 2017 și până astăzi.

Eforturile de blocare a site-ului offshore ale ACMA sunt una dintre opțiunile disponibile pentru a proteja australienii de jocurile de noroc online ilegale. Agenția a emis avertismente oficiale, amenzi și procese împotriva operatorilor ilegali.

Cu toate acestea, blocarea site-urilor este adesea considerată cea mai eficientă opțiune, deoarece împiedică complet operatorii ilegali să intre pe piața australiană.

ACMA a avut succes în eforturile sale de a combate jocurile de noroc ilegale offshore în Australia. Peste 200 de servicii ilegale au părăsit deja piața australiană.

ACMA a dezvăluit numele operatorilor unora dintre site-urile care au fost blocate, inclusiv Araxio Development și Rabidi, care operează Neon 54, Rabona, 5 Gringos și Alf Casino. În ciuda eforturilor ACMA, totuși, unele site-uri de jocuri de noroc offshore funcționează în continuare în Australia, deoarece este posibil ca unii să nu respecte solicitările de blocare ale ACMA.

Pierderi de 400 de milioane de dolari anual

Autoritatea lucrează de zor pentru a aborda această problemă și pentru a se asigura că toți furnizorii de servicii de internet respectă legea. Ultimul său apel de a bloca alte 12 site-uri ilegale de jocuri de noroc offshore este o dovadă a angajamentului agenției de a proteja australienii de daunele jocurilor de noroc ilegale online.

Cu peste 785 de site-uri blocate acum, eforturile ACMA fac diferența.

Jocurile de noroc ilegale offshore sunt o problemă majoră în Australia, australienii pierzând peste 400 de milioane de dolari anual din cauza site-urilor ilegale de jocuri de noroc offshore. Acest lucru evidențiază necesitatea unei acțiuni represive puternice împotriva operatorilor ilegali.

Eforturile ACMA de a bloca site-urile ilegale sunt, prin urmare, cheie pentru protejarea australienilor de daune financiare, a precizat autoritatea.

În plus, jocurile de noroc ilegale offshore pot avea și consecințe sociale grave. Studiile au arătat că jocurile de noroc problematice sunt mai răspândite în rândul jucătorilor de noroc online. Acest lucru se datorează faptului că jocurile de noroc online sunt mai convenabile și mai accesibile decât jocurile de noroc tradiționale, ceea ce face mai ușor pentru oameni să joace excesiv.

Jocurile de noroc cu probleme pot duce la o varietate de rezultate negative, inclusiv dificultăți financiare, probleme de relație și probleme de sănătate mintală.