Ana Bogdan a învins-o, marți, pe Shelby Rogers, scor 7-6 (3), 6-3, și s-a calificat în optimile turneului WTA 1000 de la Dubai. În runda următoare, românca va avea o adeversară infernală, urmând a o întâlni pe Jessica Pegula, a 3-a jucătoare a lumii.

Ana Bogdan face un turneu uriaș la Dubai, primul din categoria WTA 1000 al sezonului. Românca a început din calificări și a ajuns deja în optimile de finală, fără să piardă set. După victoria cu Laura Siegemund în primul tur, sportiva din Sinaia a făcut o "victimă" cu nume în turul secund, trecând de Shelby Rogers, a 35-a jucătoare a lumii.
Primul set a fost unul extrem de echilibrat și s-a decis la tie-break, asta după ce Ana a făcut break la 6-5 pentru americancă. Sportiva din Sinaia a avut nervii mai tari și s-a impus cu 7-3 în tie-break, iar acest lucru i-a oferit un imbold moral pentru setul secund.

Ana a reușit să câștige pe serviciul advers în chiar primul game, iar în continuare a avut o evoluție solidă, obținând o victorie de prestigiu. După două ore și 8 minute de joc, sportiva noastră s-a impus cu scorul final de 7-6 (3), 6-3.

2-0 la general pentru Pegula

Rezultatul de azi este de departe cel mai important al sezonului pentru Ana Bogdan, care nu reușise să treacă de primul tur decât odată până acum (a făcut tur 2 la Adelaide). De asemenea, românca a întrerupt o serie de 7 meciuri fără succes contra adversarelor de top 50, începută în iulie anul trecut. Pentru un loc în sferturile de finală, românca va avea o adversară foarte dificilă în persoana Jessicăi Pegula.

A 3-a jucătoare a lumii a avut un prim tur liber și azi a trecut în 3 seturi de Victoria Tomova. Ana Bogdan și Jessica Pegula s-au mai întâlnit de două ori în carieră, dar au trecut 8 ani de la cele două dueluri. În 2015, americanca s-a impus în calificările de la 'S-Hertogenbosh (6-3, 2-6, 6-4) și Ilkey (6-3, 6-4). Două meciuri pe iarbă, o suprafață rapidă.

Pentru calificarea în optimile de finală la Dubai, Ana Bogdan va primi 120 de puncte WTA și un cec în valoare de 31,650 de $. Indiferent ce va face în meciul cu Jessica Pegula, Ana Bogdan va urca câteva poziții bune în clasamentul WTA după acest turne. Românca a început competiția pe locul 75 WTA, iar în ierarhia LIVE este deja pe locul 56, iar cu o victorie în fața americancei ar intra din nou în Top 50.

La Magnumbet, sportiva din Sinaia are a doua șansă, sub 1,2 la victorie. Meciul are loc miercuri, de la ora 10.00.