Apollo Global Management este în discuții preliminare, pentru a fuziona platforma Yahoo Sports cu o companie de pariuri sportive. Apollo este o firmă de capital privat care a achiziționat Yahoo de la Verizon, anul trecut, pentru 5 miliarde de dolari.

Apollo și Yahoo iau în considerare fuziunea Yahoo Sports cu o companie existentă de pariuri sportive, tranzacție care ar putea crea o posibilă mișcare de spin-off a Yahoo Sports. Dacă se ajunge la o înțelegere, noua companie va păstra, probabil, marca Yahoo.

PointsBet Holdings, cu sediul în Australia, este una dintre companiile cu care Yahoo a avut deja contact. PointsBet are o evaluare de piață de 760 de milioane de dolari și a vândut un pachet de 4,9% din NBC în 2020.

PointsBet face parte dintr-un grup de operațiuni de jocuri care doresc să impresioneze, pentru a concura cu liderii din industrie, FanDuel și DraftKings.

„Caesars, Fox Bet, BetMGM, BetRivers și William Hill sunt printre ceilalți concurenți”, a anunțat CNBC.

Își face Yahoo propria casă de pariuri?

Cu toate acestea, există și BetMGM, care are deja un acord de parteneriat cu Yahoo Sports.

Yahoo are un interes în pariuri. Yahoo Sports, unul dintre liderii segmentului de sport fantasy, ar avea astfel o cale simplă de a ieși pe piață în pariurile sportive legalizate.

În plus, Yahoo consideră că pariurile sportive întăresc valoarea conținutului sportiv online. Liderul industriei, ESPN, crede în aceleași valori. De asemenea, Disney continuă să poarte discuții pentru o licență de pariuri sportive.

Un parteneriat de pariuri ar permite Yahoo Sports să-și extindă semnificativ instrumentele promoționale.

CNBC susține că Yahoo aspiră și să își construiască propria casă de pariuri.