Guvernul din Zimbabwe ia măsuri împotriva operațiunilor ilegale de jocuri de noroc: cazinouri și pariuri. Autoritățile au emis o directivă fermă menită să pună capăt activităților ilegale de jocuri de noroc în întreaga țară.

În special, ministrul Afacerilor Interne Kazembe Kazembe a spus că este îngrijorat de casele de pariuri și cazinourile neautorizate care funcționează fără aprobările necesare din partea Comitetului pentru Loterie și Jocuri din Zimbabwe (LGB).

Mai multe case de jocuri de noroc, a spus el, au fost identificate ca funcționând în afara limitelor legii și nu au reușit să obțină licențele necesare, așa cum este cerut de Legea Loteriilor și Jocurilor de Noroc.

„A intrat în atenția și atenția Ministerului Afacerilor Interne și Patrimoniului Cultural că anumite persoane și entități înființează operațiuni de jocuri de noroc și deschid magazine de jocuri și/sau cazinouri fără aprobarea LGB Zimbabwe, așa cum prevede legea”, a declarat ministrul Kazembe în un discurs public.

Subliniind riscurile asociate cu operațiunile ilegale de jocuri de noroc, ministrul Kazembe a subliniat că astfel de activități reprezintă o amenințare la adresa siguranței publice și subminează eforturile de reglementare, îndemnând cetățenii să fie precauți și să nu joace ilegal.

„Îndemnăm publicul să fie precaut și să evite patronarea acestor magazine ilegale de jocuri de noroc și cazinouri. Vom lucra cu autoritățile relevante pentru a ne asigura că cei care operează în afara legii sunt combateți”.

Potrivit acestuia, guvernul este gata să oprească aceste operațiuni neautorizate și să-i tragă la răspundere pe cei implicați, precum și să se angajeze să se asigure că activitățile de jocuri în Zimbabwe sunt desfășurate într-un cadru sigur și reglementat.