O problemă sensibilă și nerezolvată în mandatul fostei conduceri, subiectul Joc Responsabil, și-ar putea găsi soluționarea odată cu venirea lui Gabriel Gheorghe în fruntea ONJN.

Domeniul Joc Responsabil se află în directa subordonare a Direcției Generale de Management, condusă de directoarea generală Lilia Marin, cea care ar fi trebuit să demareze proiecte concrete.

Doar că persoana impusă în Oficiu de soacra lui Silviu Pocora, influentă printre funcționărimea publică, n-a reușit nimic, iar în mandatul noii conduceri se califică doar să manevreze ibricul și să plimbe ceștile de cafea, după cum a dezvăluit Playresponsibly.

Organigrama Serviciului Promovare Joc Responsabil prevede angajarea unui număr de 8-10 persoane calificate pentru această misiune. Numai că Serviciul nu duce lipsă doar de formă, ci și de fond. Site-ul ONJN arată că structura nu deține nici șef serviciu.

De-a lungul timpului, în departament au venit dansatoare de zumba și alte elemente destinate să înveselească atmosfera și să înfrumusețeze culoarele instituției, nu și persoane care să lucreze cu folos.

Silviu Pocora a încercat mai multe lovituri, pe final de mandat. A atentat la banii de la Joc Resposanbil, din care a cerut salarii și prime pentru angajați, deși sumele au destinație precisă.

De asemenea, actual vicepreședinte ar fi vrut să direcționeze către Augustin Viziru un contract de circa 270.000 de lei, în numele programului Joc Responsabil. Nici această mișcare nu i-a reușit.

Componența Direcției Generale de Management din ONJN, în subordinea căreia de află Serviciul Promovare Joc Resposnabil, potrivit onjn.gov.ro.

jocresp.jpg
jocresp.jpg

Gabi Gheorghe, dispus să ia taurul de coarne

Sunt promisiuni că lucrurile încep să se miște. La întâlnirea de săptămâna trecută organizată de Editura Evenimentul Zilei și Capital, președinte ONJN - Gabriel Gheorghe, aprobat cu gesturi de vecinul său de scaun - secretarul general Narcis Godeanu, a promis că va rezolva dilema și a trimis săgeți către echipa Pocora.

„Vreau să menționez că avem prins în planul de investiții pe 2024 inclusiv cota care se cuvine... rămâne la Buget, din Joc Responsabil. Și avem niște proiecte care sunt în curs să le derulăm.

Chiar mi-aș dori să dăm drumul la segmentul ăsta, ceea ce nu s-a făcut până în momentul de față.

După cum știți, lucrurile merg greu, oamenii la fel, merg la fel de greu, pentru că orice activitate în plus e un disconfort. Și, atunci, toată lumea mai bine preferă să rămână în stadiul în care sunt.

Sperăm să schimbăm ceva în perioada următoare, chiar îmi doresc chestia asta. Și, cu ajutorul tuturor, și din zona industriei, că trebuie să recunosc că n-o să reușim niciodată singuri...

Și la începutul activității înființării Oficiului, la fel, împreună cu marii organizatori am reușit să punem și să reglementăm activitatea care, de altfel, și astăzi este una destul de benefică și cu toate consecințele: cu bani la Buget, cu tot ce decurge din această activitate”, a afirmat Gabi Gheorghe.

Intervenția lui Gabi Gheorghe pe tema Joc Responsabil, între minutele 6.50-8.20