Într-o declarație oficială distribuită recent, Banca Centrală a Uruguayului și-a extins cadrul de reglementare împotriva tranzacțiilor online neautorizate la toate platformele de jocuri și pariuri online. Noile prevederi vor afecta furnizorii de servicii de plată și de colectare.

În prezent, în Uruguay, cei mai populari furnizori sunt Abitab și RedPagos, dar extinderea cadrului de reglementare se va aplica întregii rețele de tranzacții internaționale legate de site-uri de jocuri și de pariuri.

„Furnizorii de servicii de plată și colectare trebuie să dispună de mecanisme adecvate pentru a preveni canalizarea tranzacțiilor bănești legate de jocurile de noroc și pariurile ilegale de orice natură prin intermediul acestora”, a stabilit BCU în declarația oficială, întemeiată în partea a patra a Cărții a IX-a a Colectarea standardelor privind sistemele de plată, articolul 171.1 (Interdicții).

Și s-a adăugat: „Această reglementare, aplicată deja instituțiilor emitente de monedă electronică, are ca obiectiv să contribuie la protecția utilizatorilor, într-un sistem de plată solid, eficient, inovator și accesibil”.

Mastercard s-a repliat în plăți biometrice

Mai mult, BCU a subliniat că prin includerea furnizorilor de servicii de plată și încasări în cadrul de reglementare va fi posibil pentru „ca aceștia să aibă obligația de a lua măsuri pentru a preveni generarea unor astfel de neconformități prin serviciile lor”.

Pe de altă parte, s-a reținut că „din cadrul de reglementare care reglementează aspectele legate de jocurile de noroc și pariurile online reiese ilegitimitatea în furnizarea de servicii de această natură prin internet, platforme tehnologice, aplicații informatice sau similare atunci când activitatea este nu „autorizat de autoritatea competentă”.

Din acest motiv, este esențial ca Uruguay să interzică acest tip de tranzacție. Mastercard a anunțat lansarea programului său global de plăți biometrice în Uruguay. Compania a ajuns la un acord cu mai mulți parteneri, pentru a-și testa sistemul de plată PDA.

Programul de plată biometrică al Mastercard prevede încorporarea Ingenico, Fujitsu Frontech, Fulcrum Biometrics și Scanntech pentru a-l testa la Red Expres de Tienda Inglesa din Uruguay. Cumpărătorii Red Expres își pot înregistra informațiile, acreditările de plată și datele biometrice pe site și pot plăti pentru produse punând mâna peste un senzor de pe terminalul de plată.