După fotbal, tenisul este a doua cea mai jucată piață accesat de către pariorii din întreaga lume. Specialiștii oferă sferturi de pariere și de gestionare a bankroll-ului.

De multe ori când vorbim despre pariuri ne gândim mereu la fotbal. După ce Cupa Mondială din Qatar s-a dus la culcare, prima lună din 2023 va fi dedicată tenisului. În perioada 16-29 ianuarie 2023, la Melbourne va avea loc primul turneu de Mare Șlem.

Unul dintre cele mai dificile sporturi de evaluat pe piața pariurilor este tenisul. Evenimentele de pariat aproape niciodată nu se opresc, cu excepția câtorva săptămâni, în luna decembrie. Și până acum câțiva ani, pariorii vizau doar turneele ATP.

Contează suprafața de joc

Totuși, de câțiva ani se poate paria și pe turnee de câteva mii de dolari, ITF sau futures, la care participă jucători tineri care încearcă să adune puncte pentru a urca în clasament. În tenis, diferența dintre un jucător ocazional și un expert o face strategia.

Pariul pe fotbal este complet diferit de tenis, în primul rând pentru că meciurile de fotbal au trei rezultate posibile, în condițiile în care meciurile se pot termina și la egalitate, în timp ce în tenis sunt două semne și întotdeauna există un câștigător.

Tenisul, însă, se pretează mai mult unui studiu statistic. Mai întâi, trebuie să știi pe ce suprafață se joacă meciul pe care pariezi. Cele mai comune locuri de joacă sunt zgură, ciment, iarbă și material sintetic. Terenul de joc este un factor care trebuie calculat pe baza caracteristicilor tehnice ale jucătorilor de tenis.

Forța fizică ajută jucătorii pe zgură, în timp ce cei cu servicii puternice sunt ajutați de terenuri rapide și de iarbă. Datele statistice îi ajută foarte mult pe pariori, în special pe cei începători. Trebuie să știi să citești cifrele din confruntările directe trebuie să evaluezi datele și suprafețele. De multe ori, sunt tenismeni care suferă jocul unui adversar precum marele Björn Borg, care avea un complex când dădea peste italianul Adriano Panatta, în fața căruia marele suedez a cedat de 6 ori.

Atenție la meciuri de dinaintea marilor turnee

Un alt factor important este cunoașterea calendarului turneelor. Înainte de o întâlnire importantă, mulți jucători de tenis pierd împotriva adversarilor net inferiori.

În 1984, marele John McEnroe, din 85 de jocuri a câștigat 82, o medie de 96,5 la sută. Una dintre cele 3 a picat împotriva indianului Vijay Amritraj, mulți crezând că a fost destinată pregătirii mai bune pentru turneul de la New York, US Open.

Pentru a paria pe tenis, factorul indispensabil este dat întotdeauna de cote. Cu cât vrei să ai mai puține riscuri, cu atât mai mulți bani trebuie să investești pentru a obține un profit bun. Ideea specialiștilor este să se evite cotele sub 1,35 și cele de peste 2,30. 

Pentru cei care preferă să joace meciuri live, este necesar să urmărească un streaming live pe un site de pariuri.